Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Email: zupa.duvno[at]biskupija.md-tm.ba

Uredovno radno vrijeme radnim danom: 8:00-12:00 i 15:00-18:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati; četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 19:00 sati

Kovači: 9:00 sati (nedjeljom i scetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:30 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Greška
  • Greška pri učitavanju izvora podataka
  • Greška pri učitavanju izvora podataka
  • Greška pri učitavanju izvora podataka

Božićna čestitka gvardijana fra Ante Pranjića

bozic4BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ!

Prednost ili teret, milost ili iskušenje biti na počtku  trećeg tisućljeća.Slaviti Božić, prenijeti život put je budućnosti  i kako stići do cilja.

Znamo da  nam predadoše  svjetlo  Evanđelja  naši hrvatski preci zapaljeno prije 14 stoljeća.Uz našu hrvatsku povijest bilježili su i svoje kršćanstvo na čvrstoj stijeni: od krstionice kneza Višeslava oko 800. godine, preko groba kraljice Jelene  976. u Solinu   u Gospinoj crkvi, šibenske katedrale od 1441. do vukovarskog spomenika hrabrih branitelja. To svjetlo su nosili u radosti  slobode i u tami  robovanja:“ i svjetlo u tami svijetli , i tama ga ne obuze“ (Iv 1,5). I nikad se nije  ugasilo niti smanjilo,Bogu hvala.

A nama  Bog povjerio ovo vrijeme pred početak trećeg  kršćanskog tisućljeća . Hvala  Nebeskom Ocu što računa s nama  u svom planu spasenja. Hvala i slava Božanskoj ljubavi  koja nas sve prihvaća i poziva na nov  život u  vječnoj radosti. Radi te vječne  radosti  za nas Isus je došao na zemlju,  uzeo naše ljudsko tijelo i postao jedan od nas. Sin Božji se rodio u Betlehemu  radi  nas  i radi  našeg spasenja.  Zato je Božić djelo i znak Božje ljubavi prema nama  ljudima.

A onima koji ga(Krista) primiše podade moć da postanu djeca Božja“(Iv  1,12). A mi? Jesmo li oni koji primaju dar s neba, jesmo li oni koji otvaraju vrata Sapsitelju da donese život ili jurimo u smrt bez nade?

Htjeli ili ne htjeli, željeli ili ne željeli pred nama je pitanje: Hoćemo li  prenijeti svjetlo Evanđelja budućim pokoljenjima? Hoćemo li im ostaviti život i svjetlo ili tamu i ništavilo? Ili drugačije: Hoće li se u nama roditi život da bismo mogli slaviti Božić?  Hoće, ako dopustimo da milost i istina   prožme naš život i rad ,“ a milost i istina nasta po Isus Kristu“ (Iv 1,17). Zato slavimo Isusovo rođenje,rođenje Mesije u Betlehemu.  Božić je  za nas blagdan radosti i s tom radošću ulazimo u Novu godinu 2013. od rođenja Spasitelja.                                                                             Veliko je kad se skupa radujemo u obitelji, ali je još veće ako znamo i možemo svoju radost prenijeti i na druge u cijeloj duvanjskoj dolini.

S radosnim srcem svima Vam želim:

Č  E  S  T  I  T       B  O  Ž  I  Ć

i

BLAGOSLOVLJENU   2013. GODINU  !!!

Fra Ante Pranjić, gvardijan

Božićna čestitka provincijala fra Ivana Sesara

bozic3( Utorak, 25. 12. 2012. – franjevci.info) Riječ, koja je od početka bila kod Oca, koja je bila Bog (Iv 1,1) u punini vremena postala je Emanuel - Bog s nama.

Opširnije...

Božićna čestitka biskupa Ratka Perića

bozic2( Utorak, 25. 12. 2012. – cbismo.com) U četvrtak poslije podne, 20. prosinca, biskup Ratko Perić primio je predstavnike sredstava javnoga priopćavanja i preko njih uputio svojim vjernicima ovu Božićnu čestitku i svim ljudima dobre volje zaželio blagoslovljenu Novu 2013. godinu.

Opširnije...

Spomen svih vjernih mrtvih – Dušni dan

mirogoj_svijece22( Četvrtak, 1. 11. 2012. – katolici.org) Sveta majka Crkva u svome bogoslužju svima koji preminuše »u znaku vjere« – kao vjernici – daje važno mjesto. U svakoj misi, u euharistijskoj molitvi, ona se sjeća pokojnih i moli za njih.

 

Opširnije...