Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Email: zupa.duvno[at]biskupija.md-tm.ba

Uredovno radno vrijeme radnim danom: 8:00-12:00 i 15:00-18:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati; četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 19:00 sati

Kovači: 9:00 sati (nedjeljom i scetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:30 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Greška
  • Greška pri učitavanju izvora podataka

Božićna čestitka provincijala fra Ivana Sesara

bozic3( Utorak, 25. 12. 2012. – franjevci.info) Riječ, koja je od početka bila kod Oca, koja je bila Bog (Iv 1,1) u punini vremena postala je Emanuel - Bog s nama.

Bog je s nama uvijek iznova, kada unatoč svih kriza i neizvjesnosti u kojima živimo, uspijevamo u svakom događaju i susretu proročki prepoznati porođajne bolove novog rađanja; kad uspijevamo dohvatiti živu Božju nazočnost tamo gdje drugi vide samo besmislena zbivanja.

Od onog trenutka kad je "Riječ tijelom postala i nastanila se među nama" (Iv 1, 14) mi više nismo sami. Bog nije otišao od nas unatoč činjenici da mi često kušamo pobjeći od njega, trčeći za krivim bogovima.

Za svakoga od nas bio mlad ili star, zdrav ili bolestan, temeljna je zadaća i prvotno poslanje postati jednim od onih što uprisutnjuju Boga u svijetu, u ovom povijesnom trenutku. Želja mi je i molitva da ovaj Božić doživimo kao približavanje Onomu koji nam se potpuno darovao i postao s nama Bog. Želja mi je da svaki kršćanin, narod kojem pripadamo, svaka obitelj, napose oni osamljeni, bolesni, žalosni, dožive ovaj Božić kao novi poziv na sijanje nade u svagdanjem životu, na predanje Bogu i bližnjima.

Hoditi u Božjoj blizini ne znači bježati od teških stvarnosti koje nas zatiču i koje su neizostavni dio svakog ljudskog života, nego im se primaknuti u nadi, vidjeti ih u Božjem svjetlu. Jedino tako u Božiću prepoznajemo Božju blizinu, blagdan u kojem doživljavamo neraskidivu povezanost čovjeka i Boga.

Spasitelj Isus neka svojim rođenjem donese utjehu svima koji prolaze kroz različite životne nevolje. Neka odgovornima u društvu udijeli mudrost i razbor u traženju pravednih i trajnih rješenja.

Braćo i sestre u Kristu, neka nas otajstvo Božića i poruka koju Božić u sebi nosi ohrabri u vjeri da je jedino Bog ukorijenjen u našu povijest kao posljednja sigurnost i uporišna točka svakog ljudskog života.

S ovim mislima u ime Hercegovačke franjevačke provincije i svoje osobno ime želim svima koji slave ovaj blagdan čestit Božić i blagoslovljenu Novu 2013. godinu.