Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Email: zupa.duvno[at]biskupija.md-tm.ba

Uredovno radno vrijeme radnim danom: 8:00-12:00 i 15:00-18:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati; četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 19:00 sati

Kovači: 9:00 sati (nedjeljom i scetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:30 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Danas petnaesta godišnjica Papina pohoda Sarajevu i Bosni i Hercegovini

papa-i-alija( Srijeda, 11. 4. 2012. - KTA) Na petnaestu godišnjicu pastirskog pohoda, sada blaženog, pape Ivana Pavla II. gradu Sarajevu i u Bosnu i Hercegovinu, u četvrtak 12. travnja u 18 sati u sarajevskoj katedrali Srca Isusova u 18 sati Svetu misu predslavit će nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić. „Slaviti ćemo Misu zahvalnicu Uskrslom Kristu u sarajevskoj prvostolnici i ponovo obnavljati draga sjećanja na blaženog papu Ivana Pavla II.“, stoji u pozivu kardinala Puljića.

„Želimo ponovo uprisutniti njegove poruke kao načela kojima se izgrađuje pomirenje i povjerenje te jednakopravnost u našoj različitosti“ napisao je kardinal Puljić pozivajući sve ljude dobre volje da se pridruže ovom Misnom slavlju.

„Ne prestajemo zahvaljivati Božjoj Providnosti koja nam je omogućila doživjeti hodočasnika mira i prijateljstva među stanovnicima ovog grada i ove zemlje. Svim svojim silama podupirao je pomirbu i mir, a istovremeno utvrđivao u vjeri svoju braću i sestre na ovim prostorima“, poručio je kardinal Puljić nazivajući taj pastirski pohod nezaboravnim.

„Za vrijeme pohoda blaženi Ivan Pavao II. donio je poruku mira i nade upravljenu svim etničkim i vjerskim zajednicama. Pozvao nas je na pružanje i traženje oprosta te na izgradnju pomirenja i povjerenja u jednakopravnosti. Još i danas odjekuje njegova očinska riječ: Niste napušteni. S vama smo. Bit ćemo s vama sve više i više! Sada ga doživljavamo blizoga kao zagovornika iz neba. Čuvajući sjećanje na njega te pamćenjem njegovih poruka i ugrađujući ih u svagdanji hod izgradnje mira, radujemo se i zahvaljujemo na toj očinskoj ljubavi koja i danas živi među nama“, poruka je kardinala Puljića u povodu obilježavanja petnaeste obljetnice pohoda Svetog Oca Ivana Pavla II.