Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Email: zupa.duvno[at]biskupija.md-tm.ba

Uredovno radno vrijeme radnim danom: 8:00-12:00 i 15:00-18:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati; četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 19:00 sati

Kovači: 9:00 sati (nedjeljom i scetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:30 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Kršćane danas očekuje mučeništvo ruganja

ramos( Petak, 30. 3. 2012. – laudato.hr) Biti dosljedan u nasljedovanju Božje riječi u svakodnevnom životu, mnogim se vjernicima ponekad čini nemogućim.

 

Kako je u razgovoru za Laudato.hr istaknuo vlč. Jorge Ramos, do nedavno regionalni vikar „Opusa Dei“ u Hrvatskoj, moderno mučeništvo istovjetno je mučeništvima u povijesti. „Podsjetio bih na riječi Benedikta XVI. koje je izgovorio prije godinu i pol dana u Engleskoj. Naime, kršćani danas možda neće proživljavati mučeništvo krvi već mučeništvo ruganja i ismijavanja.“

No, unatoč tome, Ramos poručuje da se mora ići protiv struje te naglasio da se vjernici ne boje biti kvasac društva.

„Ne smijemo zaboraviti da živimo u svijetu. Naime, poznajem mnoge laike koji se suočavaju s izazovima. Primjerice, majci koja ima dvoje djece, a htjela bi imati još djece, mnogi se izruguju i odgovaraju je od  toga. Ako ona ustraje u svojim namjerama i bori se za život svoje djece  - to je pravi primjer suvremenog mučeništva. Jednako je i sa zaposlenikom koji ne prima mito kao i sa studentom koji odbija prepisivati na ispitu. Svi su oni mučenici suvremenoga doba“, ustvrdio je.

I protiv prelature „Opus Dei“, koja je jedna od institucija Katoličke crkve, mnogo se negativno govorilo osobito nakon knjige i filma „Da Vincijev kod“ prikazanog prije nekoliko godina.

Razlog tome, naš sugovornik vidi u tome što je Opus Dei nova institucija Crkve te da mnogi nisu upoznati s njezinim djelovanjem.

„Ljudi kad bolje upoznaju naše djelovanje,  shvatit će da je cilj uključenih vjernika u rad prelature 'Opus Dei' ozbiljno traženje svetosti u svakodnevnom životu te dosljedno življenje vjerničkog života u posvećivanju obitelji i radu“, istaknuo je vlč. Jorge Ramos.