Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Email: zupa.duvno[at]biskupija.md-tm.ba

Uredovno radno vrijeme radnim danom: 8:00-12:00 i 15:00-18:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati; četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 19:00 sati

Kovači: 9:00 sati (nedjeljom i scetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:30 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Dvojica fratara iz Hercegovine zaređeni za đakone

mail( Ponedjeljak, 5. 12. 2011. - IKA) Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u zagrebačkoj je katedraliu subotu, 3. prosinca zaredio trinaest novih đakona.  Za Hercegovačku franjevačku provinciju Uznesenja BDM, red đakonata primili su fra Tihomir Bazina,OFM, iz župe Svetog Petra i Pavla – Kočerin (BiH) i fra Dalibor Milas,OFM, iz župe Svetog Ante – Humac (BiH). 

Kandidate je zareditelju kardinalu Bozaniću predstavio rektor bogoslovije mr.Košćak. U homiliji kardinal Bozanić istaknuo je kako se okupljena Crkva uprvostolnici raduje zajedno s kandidatima, te zahvaljuje Gospodinu za darnjihova poziva. Podsjetio je kako je đakonski poziv potrebno gledati ukontekstu cjelokupnoga života. Život je sam po sebi poziv, no đakonsko ređenjeje sigurno poseban poziv, koji od kandidata traži da najprije prepoznačinjenicu kako je sav njegov život Božji poziv, rekao je kardinal te zahvaliosvima koji su pratili kandidate na njihovu putu od roditelja, braće i sestara,rodbine i prijatelja, njihovih župnika, odgojitelja u sjemeništu i bogosloviji,redovničkim zajednicama, do profesora.

Govoreći kako je đakonat u Crkvi osobit sakramentalni znak Krista Sluge,kardinal je rekao: „Često se prepuštamo mentalitetu ovoga svijeta te i mipomislimo da se služenje, u ovome slučaju đakonat, protivi osobnom ostvarenju,da su poslanje i sreća, odnosno osobni uspjeh, u konačnici nespojivi sasluženjem. Raspeti i Uskrsnuli Krist poriče tu predrasudu poistovjećujući se saSlugom. Upravo po ostvarenju svojega poslanja, Sin je Božji proslavljen.Žrtvujući se na drvu križa i darujući svoj Duh, Isus se potpuno ostvaruje.Uskrisava snagom Očevom. To je logikaljubavi!".

Obraćajući se ređenicima, kardinal je istaknuo kako za njih koji su na putuprema prezbiteratu, dar đakonata dobiva posebnu važnost po časnoj tradicijicelibata. Naime, latinska Crkva od davnine izabire svoje prezbitere, izmeđuonih koji su po milosti prihvatili dar celibata, kako bi svoju službu vršili ubeženstvu koje je istodobno znak i poticaj pastoralne ljubavi te izvorplodnosti u svijetu. Na kraju mise kardinal Bozanić pozvao je vjernike namolitvu za duhovna zvanja, tj. da Gospodin pozove radnike u žetvu, da ne bižetva propala. A velika žetva je u Hrvatskoj, u ovo vrijeme osjećamo velikupotrebu za onima koji će Boga približiti ljudima, ili pak koji će ljudepribližiti Bogu, rekao je kardinal, a đakonima je poručio da ne brinu, jer nećebiti bez posla.

U koncelebraciji misnog slavlja bili su zagrebački pomoćni biskupi ValentinPozaić, Ivan Šaško i Mijo Gorski, rektor Bogoslovnog sjemeništa mr. AnđelkoKošćak, rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta dr. Željko Tanjić,provincijali redovničkih zajednica fra Ljudevit Maračić, fra Ivan Paponja i fra Ivan Sesar, župnicižupa novih đakona, te još oko 120 svećenika.