Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Email: zupa.duvno[at]biskupija.md-tm.ba

Uredovno radno vrijeme radnim danom: 8:00-12:00 i 15:00-18:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati; četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 19:00 sati

Kovači: 9:00 sati (nedjeljom i scetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:30 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Papa proglasio "Godinu vjere"

papavjera( Srijeda, 19. 10. 2011. – molitve.info) U ponedjeljak, 17. listopada objavljeno je apostolsko pismo u obliku motu proprio pape Benedikta XVI., naslovljeno „Vrata vjere“, za proglašenje godine vjere koja će trajati od 11. listopada 2012. do 24. studenoga 2013., završava dakle na svetkovinu Krista Kralja.

Godina vjere poziv je na istinsko i obnovljeno obraćenje Gospodinu, jedinom Spasitelju svijeta – objasnio je Sveti Otac.

U apostolskom pismu Papa upozorava na potrebu „ponovnog otkrivanja hoda vjere“, da se otkrije draž Božje riječi“. Vrata su vjere uvijek otvorena. Moguće je prekoračiti taj prag – piše Benedikt XVI. – kada se naviješta Božja riječ a srce se prepusti da ga oblikuje milost koja preobražava. U današnjem društvu, obilježenom krizom vjere, ne možemo prihvatiti da sol obljutavi i da se zaklanja svjetlo. Podsjećajući na Isusove riječi: Nastojte sebi pribaviti ne propadljivu hranu, već hranu koja ima trajnost za život vječni ... Sveti Otac veli da je cilj Godine vjere : „Vjerovati da je Isus Krist put za konačno stjecanje spasenja“.

Papa veli da se otvaranje Godine vjere u listopadu 2012. godine podudara s otvaranjem Biskupske sinode, na kojoj će se raspravljati o novoj evangelizaciji za prenošenje kršćanske vjere, a to je pogodna okolnost za posebno promišljanje i ponovno otkrivanje vjere. Papa podsjeća da je sličnu godinu proglasio papa Pavao proglasio 1967. godinu u spomen mučeništva apostola Petra i Pavla, a također je zgoda da godina započne na pedesetu obljetnicu otvaranja II. vatikanskog sabora da se podsjeti kako koncilski dokumenti „ne gube svoju vrijednost i svoj sjaj“ – piše Benedikt XVI.

Obnova se Crkve – istaknuo je Benedikt XVI. – zbiva po svjedočenju vjernika, pozvanih da osvijetle riječ istine koju nam je ostavio Gospodin. Hranjena riječju, Crkva hodočasti na zemaljskom putu kroz progone i Božje utjehe. Iz snage uskrsloga Krista crpi snagu da puninom ljubavi pobijedi nutarnje i vanjske jade i teškoće. Svojom ljubavlju Krist uvijek k sebi privlači ljude, s poslanjem koje je uvijek novo. Stoga je – objasnio je sveti Otac - i danas potrebno uvjerenije crkveno zauzimanje za novu evangelizaciju da se otkrije radost u vjerovanju i pronađe zanos u naviještanju vjere, jer vjera omogućuje plodno svjedočanstvo, otvara srce i duh slušatelja da prihvate Gospodinov poziv i njegovu riječ. Jedino vjerujući vjera raste i jača – istaknuo je Benedikt XVI.

Govoreći o vjeri, Papa je istaknuo duboko jedinstvo između čina vjere i sadržaja vjere. Kršćanin nikada ne smije misliti da je vjera privatan čin. Vjera je prihvaćanje Gospodina i život s njim, što se očituje u svjedočenju u javnom zauzimanju. Bitno je poznavati vjerske sadržaje da se umom i voljom prihvati nauk Crkve. Da se stekne sustavno poznavanje sadržaja vjere dragocjen je i bitan Katekizam Katoličke crkve. Katekizam u ovoj godini može biti istinska potpora vjeri – istaknuo je Sveti Otac.

Godina će vjere također biti prigoda za jačanje karitativnog svjedočenja. Vjera bez ljubavi nije plodna, a ljubav bez vjere je osjećaj izložen trajnoj sumnji. Vjera omogućuje da upoznamo Krista, a njegova nas ljubav potiče da se skrbimo za svoga brata na njegovu životnom putu – zaključio je Benedikt XVI.