Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Kućni mob.: +38763/422-488 (WhatsApp i Viber)

Email: samostan.tomislavgrad@gmail.com

Uredovno radno vrijeme radnim danom:

8:00-12:30 i 13:30-16:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati;

četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 18:00 sati

Kovači: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Duhovna obnova Franjevačkog svjetovnog reda Hercegovačkog područnog bratstva

Duhovna obnova Franjevačkog svjetovnog reda Hercegovačkog područnog bratstva

Sveti Ljudevit je suzaštitnik Franjevčkog svjetovnog reda (OFS). Svake godine na njegov blagdan 25. kolovoza članovi trećeg reda imaju svoju redovnu duhovnu obnovu. Ovogodišnja je održana  u Šiljevištu, župa Klobuk, u prekrasnom ambjentu rodne kuće sluge božjeg Petra Barbarića.

Pozdravnu riječ brojnim trećarima s područja Hercegovine uputila je Marijana Barbarić, područna ministra OFS-a Hercegovine. Zatim je župnik fra Robert Jolić ukratko predstavio svoju župu Klobuk o kojoj je napisao monografiju.

U duhovnom nagovoru don Anto Ledić je s trećarima podijelo svoje nadahnjujuće životno svjedočanstvo te svoj put do duhovnosti sv. Franje i članstva u Franjevačkom svjetovnom redu. Nakon zajedničke molitve krunice trećara i duhovnih asistenata uslijedilo je misno slavlje koje je predmolio don Anto Ledić. U homiliji je istaknuo kako je mudro izabrati biti Božji, predati Bogu svoj križ, bol, patnju, suze, grijeh, sve što jesmo. „Bog je taj koji to uzima, pročišćava. Također, kada primamo hostiju, nemojmo je primati kao kiflu, nego sa spoznajom da primamo živoga Boga“  te nas je sviju pozvao: „Otvorimo srce i predajmo se Bogu kao sveti Franjo. Budimo dobra kopija svetom Franji. Svi se rodimo kao orginali, ali umremo kao kopije. Budimo kopija u dobrome, a ne u lošem. Uzor nam može biti itekako sveti Franjo. Čitajte ga, živite ga, slijedite ga i sigurno ćemo ostvariti ono što nam je u životnom planu, a u našem životnom planu, siguran sam kod nas sviju, je biti svet“.

Po završetku duhovnog programa, trećari su se družili okupljeni oko stolova punih jela i pića koje su pripremili domaćini OFS-a iz Klobuka, Veljaka, Vitine i Humca. Našoj braći i sestrama od srca hvala na lijepom gostoprimstvu!

Ova duhovna obnova bila je posljednja pod vodstvom fra Ivana Landeke ml. kao duhovnog asistenta OFS-a u Hercegovini. Novo/stari duhovni asistent je fra Josip Vlašić.