Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Kućni mob.: +38763/422-488 (WhatsApp i Viber)

Email: samostan.tomislavgrad@gmail.com

Uredovno radno vrijeme radnim danom:

8:00-12:30 i 13:30-16:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati;

četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 18:00 sati

Kovači: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Promocija zvanja u župi Bukovica

crkva-bukovica( Srijeda, 13. 3. 2013. – franjevci.info) Ovog puta je promocija zvanja postulante i novake, na poziv župnika fra Mladena Rozića, odvela u Bukovicu. U nedjelju, 10. ožujka misno slavlje na pučkoj misi u 11 sati, u crkvi sv. Franje predvodio je fra Josip Vlašić, provincijski promicatelj zvanja, u koncelebraciji je bio župnik fra Mladen.

 

Fra Josip je u svojoj homiliji progovorio o raznim krizama u današnjem svijet, naglasivši da je u izvoru svake krize ljudsko odbacivanje Boga. Uz to je pokušao, ukratko, nešto dodati o kriziduhovnih zvanja.

 

Misno slavlje je, po već ustaljenom programu, svojim pjevanjem uljepšao zbor postulanata i novaka na čelu s fra Stankom Mabićem, koji obnaša službu odgojitelja postulanata. Treba izdvojiti i to da su fra Antonio Musa i fra Jozo Mandić otpjevali solo dionice, a da je zbor na orguljama pratio Luka Ćorić.

Nakon mise su postulanti i novaci imali priliku za predstavljanje odgojnih ustanova u kojima se nalaze, ali i za svjedočenje o svojim životnim putovima. Nakon uvodne pjesme u ovaj, malo opušteniji, drugi dio promocije fra Josip je najavio predstavnike postulanata. Ovog puta to su bili Stipe Šarić i Lovro Šimić. Stipe je ukratko predstavio samu postulaturu, a Lovro je okupljenim župljanima pokušao približiti svoj put ostvarivanja životnog poziva. Poslije postulanata fra Josip je nazočnima predstavio novake, njihovog župljanina fra Emanuela Leticu i fra Nikolu Jurišića. Fra Emanuel je školski objasnio što je to zapravo novicijat dok se fra Nikola pozabavio pitanjem svojeg traženja Božjeg poziva. U drugom dijelu programa duhovne šansone su svirali, na klaviru, Luka Ćorić i, na gitari, fra Jozo Mandić.

Unatoč prohladnom vjetru, temperaturi od pet stupnjeva i suncu koje se rijetko pokazivalo promotori su toplo dočekani od župljana župe Bukovica i, kao i u drugim župama, reakcije su bile jako pozitivne to se vidjelo po gromoglasnom pljesku i suzama kojima su ispratili novake i postulante.

Nakon svega dužnost nam je zahvaliti župniku fra Mladenu što nas je pozvao da u njegovoj župi promoviramo zvanja. Također, zahvalni smo i fra Željku Barbariću i fra Vinku Kureviji koji su nam pružili potporu „iz publike“. Međutim najveća hvala dragom Bogu što nam je još jednom pružio priliku da budemo sijači njegovog sjemena vjerujući da plod neće izostati.