Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Kućni mob.: +38763/422-488 (WhatsApp i Viber)

Email: samostan.tomislavgrad@gmail.com

Uredovno radno vrijeme radnim danom:

8:00-12:30 i 13:30-16:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati;

četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 18:00 sati

Kovači: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Proslava Male Gospe u Bukovici

Bukovička crkva bila je pretijesna za sve koji su danas ondje došli proslaviti rođendan Nebeske Majke.
Sveto misno slavlje predvodio je fra Slaven Brekalo, župnik u Tomislavgradu koji je okupljeni narod okrijepio svojom poticajnom i izuzetno nadahnutom homilijom.
- U Isusovom rodoslovlju bilo je mnogo grešnika ali je kroz njih Bog silno djelovao. Bog djeluje i danas kroz sve ljude ma kako veliki grešnici bili!- podsjetio je fra Slaven.
Dotaknuo se i neopisive bliskosti između našega naroda i Gospe.
 
 
- Mi smo danas ovdje došli proslaviti rođendan naše Nebeske Majke. Ona je posebno štovana i ljubljena u našemu narodu, našem se narodu i ukazala! Ona je naša zagovornica i želi samo jedno, da Isus bude na prvome mjestu u našim životima! Nadahnut riječima Evanđelja, današnji propovjednik poslao je i vrlo snažnu poruku svim obiteljima.
 
 
- Ni jedna obitelj nije savršena! Nije savršen ni jedan muž, ni jedna žena nije savršena! Sjetite se da je i sveti Josip imao sumnje i da je htio ostaviti Bogorodicu, no bio je posve otvoren Bogu. Tako i vi kada dođu sumnje i teškoće osluškivajte Božje poticaje, ne naglite s odlukama. Ne ostavljajte svoje žene i djecu, ne ostavljajte svoje muževe jer uz Božju pomoć, svi će se problemi riješiti! 
 
 
Bukovički župnik, fra Mladen Rozić zahvalio je Bogu na lijepome danu, svima koji se sudjelovali u protekloj trodnevnici, župnome zboru, a na poseban način fra Slavenu Brekalu, predvoditelju današnjega misnoga slavlja koje je završilo blagoslovom učenika za sretan i uspješan tijek nove školske godine.
 
Preuzeto sa tomislavcity.com