Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Email: zupa.duvno[at]biskupija.md-tm.ba

Uredovno radno vrijeme radnim danom: 8:00-12:00 i 15:00-18:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati; četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 19:00 sati

Kovači: 9:00 sati (nedjeljom i scetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:30 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Zahvaljujem svom prijatelju Isusu i njegovom prijatelju Zlatku

"MORAM reći ono što mi je na duši. Ovo je čudo iz Međugorja. 

Tako mislim. Zahvaljujem svom prijatelju Isusu i njegovom prijatelju Zlatku. Lijepo je kad pobijediš. Nisam vjerovao u čudo, ali sam želio pobijediti", bila je prva reakcija izbornika Željka Babića nakon senzacionalne pobjede Hrvatske nad Poljskom i plasmana u polufinale Europskog prvenstva.

Nakon prve pobjede na Euru Babić je gostovao u emisiji Hrvatskog katoličkog radija "Zašto vjerujem", a tamo je spomenuo i Zlatka, te tako otkrio kome se zahvalio poslije pobjede nad domaćinom.

"U jednom osjetljivom periodu mog života 2002. godine, razgovarao sam s bratom Don Ivanom o velečasnom Zlatku i pitao sam ga može li mi organizirati da ja odem kod velečasnog Zlatka na osobni razgovor", rekao je Babić i otkrio da je ubrzo došlo do susreta između njih.

"Dolazim iz katoličke obitelji u kojoj je bilo nametnuto od mojih roditelja da se ide u crkvu. To je početak koji je bio nametnut i ja sam kao dijete odlazio u crkvu, upoznavao se s Isusom, Djevicom Marijom, anđelima... Odlaskom u Zagreb sam se udaljio od Isusa i vjere, a mislim da sam 1998. godine došao k sebi i osjetio da samo sa svojim snagama ne mogu dalje."

 

"Puno mi je pomogla Gospa međugorska"

Posebno mjesto u njegovom srcu ima Međugorje...

"Blažena djevica Marija mi je sigurno pomogla u trenucima moje nesigurnosti, lutanja, praznine. Dala mi je jednu šansu, toplinu i radost u srcu. Jako mi je lijepo u Međugorju i sigurno je da mi je Gospa međugorska pomogla. Taj dar, kontakt se još uvijek javlja", kaže Babić.

"Nije lako to shvatiti, nije lako određene stvari prihvatiti. Kako, zbog čega, zašto baš meni? Teško je vjerovati i još teže je živjeti i svjedočiti, što bi Isus želio da radimo. To je dar i blago onima koji vjeruju."

"Čovjek je limitiran u svojim sposobnostima, a za bilo što veće je potreban Duh Sveti"

Izbornik rukometaša smatra da je vjera potrebna kako bi se probile barijere.

"Vjerujem da je čovjek limitiran u svojim sposobnostima, a za bilo što napraviti veće od toga je potreban Duh Sveti, darovi duha i tek onda možemo, barem iz mog životnog iskustva, probiti određene barijere i shvatiti što dobivamo s neba ili nekog drugog mjesta."

"Vjerojatno Isus ima i boljih prijatelja od mene"

U Isusu vidi prijatelja, te mu se i obraća tako.

"Njemu se obraćam kao prijatelju. Želim živjeti kao Isusov prijatelj, a moj životni uspjeh bio bi da kada se sretnemo jednog dana kažem: "Di si prijatelju?" Ako ste s nekim prijatelj, želite živjeti onako kako njemu odgovara, napraviti sve da ga ne povrijedite", rekao je i dodao:

"Vrlo vjerojatno Isus ima određene planove sa mnom, a to nije samo da osvajam medalje s Hrvatskom. Normalno, ja moram puno raditi jer bez rada i odricanja mi neće biti dovoljno što smo mi prijatelji. Vjerojatno Isus ima i boljih prijatelja od mene."