Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Kućni mob.: +38763/422-488 (WhatsApp i Viber)

Email: samostan.tomislavgrad@gmail.com

Uredovno radno vrijeme radnim danom:

8:00-12:30 i 13:30-16:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati;

četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 18:00 sati

Kovači: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Lijepo je bilo na "Božiću s Framom" u Tomislavgradu!

Publike prepuna kino dvorana, framaši izveli šarolik program, a Zorica Kondža i Klapa „Delminium“ odlični gosti.

U ponedjeljak (22.12.2014.) je u prepunoj kino dvorani Kulturno informativnog centra u Tomislavgradu izvedena tradicionalna, petu godinu zaredom, priredba „Božić s Framom“. Priredba je izvedena u okviru manifestacije „Božiću u susret“, a pripremili su je duvanjski framaši sa svojim voditeljem-duhovnim asistentom fra Josipom Miočem, koji je i osmislio scenarij priredbe. Tri lijepe framašice, voditeljice priredbe, malo su djelovale zbunjeno u najavama programa, a malo i razglas nije bio najbolje riješen. Dobro su to one odradili, samo da su bile malo veselije, ipak dolazi Božić, treba se radovati i to osmjehom, licem koje je ozareno, sretno, radost se treba vidjeti i osjetiti! Opis: Click to enlarge image frama-1.jpg

Nedavno osnovani Tamburaški sastav Frame svojim nastupom pokazao je da ima dobar potencijal, što vrijedi i za VIS „Delmin“ čijem se pjevačkom umijeću i sigurnom nastupu nema što zamjeriti, a publika je to i pokazala, dajući im podršku pljeskom. Ples, igra folklorne sekcije je bila vrlo dobra, a posebno treba istaknuti ples „Hrvatski grb“ s odličnom koreografijom HKUD „Sarajlije“ iz duvanjskog sela Sarajlija. Iako su već ranije izvodili ovaj ples, svaki put djeluje impresivno, uigrano, s odličnim svršetkom.

Framina Dramska sekcija izvela je kraći dio iz predstave „Sveta obitelj u razbojničkoj špilji“, malo osuvremenjenoj, ali solidno izvedenoj, uz odličnu scenografiju na pozornici, koja je urađeno s dosta mašte, ali i truda, pretpostavljamo. Naravno, opet ono što stalno u kino dvorani „para oči“ jest stara, ruševna dvorana, pozornica posebice i zastori koji stoje nepomično. Valjda će i tomu uskoro kraj, jer je najavljena obnova dvorane i pozornice. Ovo samo usput, jer derutna dvorana malo pokvari cjelokupan dojam!

Zatim su uslijedila čestitanja Božića: prvo gvardijan duvanjski fra Ante Pranjić, koji je svojom čestitkom i optimističnim izjavama, lijepim željama i širokim osmjehom (prvi široki osmjeh na priredbi?!) najavio uistinu radostan događaj- rođenje malog djeteta Isusa!

Božić je čestitao i predsjednik OV Tomislavgrad, prof. Mate Kelava, u ime načelnika, vijećnika i općinskih zaposlenika. Malo se profesor osvrnuo na povijest, malo docirao o odgoju, zajedničkom: u obitelji, crkvi, školi…

A potom je veselo na pozornicu izišao duvanjski župnik, fra Velimir Bagavac i , uistinu neočekivano, možda i prigodi ne najprimjerenije, otpjevao Hankinu pjesmu: „Voljela sam oči zelene“.  Dobro je pjevao, kaže zato što je iz Bosne, ali radost je Božića, pa neka se pjeva, pa taman to bila i novokomponirana, ljubavna, plačljiva. Na kraju je, zaista, došao šećer: Zorica Kondža, jedna od najboljih hrvatskih pjevačica, koja je uz pratnju supruga Joška Banova otpjevala više prekrasnih božićnih pjesama. Užitak ju je bilo slušati, donijela je miris Mediterana, Dalmacije, pravo blagdansko ozračje. Publika ju je nagradila pljeskom, iako je bilo očekivati da je isprati ustajući na noga i plješćući! Jer, Zorica je to zaslužila! A veliki pljesak i veliko hvala za radost koju smo osjetili slušajući duvanjsku Klapu „Delminium“, donijeli su pravi predbožićni ugođaj, radost nadolazećeg blagdana, radost Isusovog rođenja. 

Lijepo je bilo nazočiti  u ponedjeljak u kino dvorani u Tomislavgradu, na priredbi „Božić s Framom“ koju su pripremili i izveli duvanjski framaši, vrijedni i ozbiljni, ozbiljni više nego se od mladosti očekujeu U ove radosne dane!

Ozbiljna je bila i publika, iako je ulaz bio besplatan, pa se očekivalo da će doći mnogo djece. Na izlazu s priredbe, iz dvorane, u hladnu zimsku duvanjsku noć, posjetitelje je dočekalo kuhano vino i slastice, pa je bilo uslast! 

Hvala framašima, hvala njihovom voditelju, hvala za jednu lijepu i ugodnu predblagdansku večer!

Više možete pronaći na: http://www.tomislavnews.com/tg/item/3574-video-i-foto-lijepo-je-bilo-na-„božiću-s-framom“-u-tomislavgradu

www.tomislavnews.com