Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Email: zupa.duvno[at]biskupija.md-tm.ba

Uredovno radno vrijeme radnim danom: 8:00-12:00 i 15:00-18:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati; četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 19:00 sati

Kovači: 9:00 sati (nedjeljom i scetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:30 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Framaši iz Kongore dali obećanja

kongora 3( Četvrtak, 21. 6. 2012. - Tekst : Mate Rezo; Foto : Miro Šumanović) U župnoj crkvi u Kongori, 16. lipnja 2012., naši framaši imali su obred primanja i obećanja.

Trideset mladih odlučilo je svoju mladost provesti uz svetog Franju živeći evanđelje po njegovu primjeru, od toga sedam ''malih framaša'' kako ih mi od milja zovemo primljeno je u Framu, a dvadeset troje dalo svoja prva obećanja. Sveta misa započela je u 18:00 sati pod geslom: ''Slijedim Tvoje korake''. Naši framaši odabrali su to geslo jer je u sebi sadržavalo sve što su željeli i o čemu su maštali. Framaši su u crkvu ulazili u procesiji noseći u rukama stopalo kao simbol samog gesla. Naravno, moram spomenuti i naše majice koje su pridonijele jednakosti framaša koji daju svoja prva obećanja.

Misno slavlje predvodio je fra. Josip Vlašić, duhovni asistent Frame u Hercegovini. On nam je približio što znači hoditi stazama oca Franje, te nas tako dodatno pripremio za trenutak koji smo svi željno isčekivali, obred primanja i obećanja. Prvo je održan obred primanja, a zatim najsvečaniji dio ovog slavlja obred prvih obećanja. Cijela svečanost bila je obavijena nekim čarobnim plaštem, jednostavno neopisivo...

Ovaj naš dan dodatno je uveličala prisutnost: Frame Roško Polje, Frame Bukovica, Frame Šujica, Frame Humac, mladih iz Seonice koji se tek spremaju postati frama, te Frame Posušje koja je svemu dala dodatni pečat svojom veličanstvenom pjesmom. I ovim putem im se zahvaljivamo.

Poslije mise napravljene su fotografije za uspomenu, te započela zakuska i zajedničko druženje. Svirke i pjesme nije nedostajalo. Većina gostiju razišla se do 21:00 sat, a domaćini su se ostali zabavljati do dugo u noć.

Još jednom zahvaljujemo svima, a posebno Bogu što nam je pružio priliku da doživimo sve ovo. I na kraju šaljem pozdrav svojim najdražim framašima uz pjesmu: Bilo je 8... A vi nastavite. :)

 

kongora 4