Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Kućni mob.: +38763/422-488 (WhatsApp i Viber)

Email: samostan.tomislavgrad@gmail.com

Uredovno radno vrijeme radnim danom:

8:00-12:30 i 13:30-16:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati;

četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 18:00 sati

Kovači: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Mons. Dražen Kutleša imenovan biskupom

kutlesa(Ponedjeljak, 17. 10. 2011. – KTA) Sveti Otac Benedikt XVI. imenovao je svećenika Mostarsko-duvanjske biskupije mons. Dražena Kutlešu biskupom koadjutorom Porečko-pulske biskupije.

Imenovanje mons. Kutleše obznanio je, 17. rujna u 12 sati u Biskupskom ordinarijatu u Mostaru apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Alessandro D'Errico.

Mons. Kutleša rođen je 25. rujna 1968. u Tomislavgradu u Bosni i Hercegovini. Nakon što je završio malo sjemenište u Dubrovniku, nastavio je studij filozofije i teologije u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu u Sarajevu. Za svećenika Mostarsko-duvanjske biskupije zaređen je 29. lipnja 1993. Godine 2001. doktorirao je kanonsko pravo na Papinskom sveučilištu Urbaniana. Od godine 1993. do 1995. obnašao je službu župnog vikara u katedralnoj župi u Mostaru. Od 1998. do 2006. mons. Kutleša je obnašao sljedeće službe: upravitelj župe Grude, predavač kanonskog prava na Teološkom institutu u Mostaru, vicekancelar u Biskupskom ordinarijatu u Mostaru, član Zbora konzultora i Svećeničkog vijeća, član Komisije Justitia et Pax Biskupske konferencije BiH. Od 2006. godine radi u službi Zbora za biskupe. Od 2011. suradnik je u Zbora za bogoštovlje. Autor je različitih publikacija i Katoličkog mjesečnika „Crkva na kamenu. Govori talijanski, njemački i engleski jezik.

Nakon imenovanja za biskupa koadjutora mons. Kutleša je dao sljedeće priopćenje za javnost:

„Zahvalan sam Svetom Ocu Papi Benediktu XVI. na velikom povjerenju koje mi je iskazao, dajući mi ovu odgovornu zadaću u služenju narodu Božjem koji boravi u Porečko-pulskoj biskupiji s dijecezanskim biskupom mons. Ivanom Milovanom kojeg srdačno pozdravljam. 

Crkva u Hrvatskoj jest i želi ostati vjeran dio opće Crkve, pod vodstvom Pape, koji joj je također nedavno, svojim nezaboravnim pohodom očitovao svoju duboku naklonost i ujedno ljubav prema svemu hrvatskom narodu i svoje poštovanje prema državnim vlastima.
U tom duhu, također, Porečko-pulska biskupija želi služiti vjeri i kršćanskom životu naroda Božjega koji se nalazi na njezinu teritoriju, i želi biti uključena na miran i konstruktivan način u život nacionalne zajednice.

Stoga, prihvaćajući svoju novu pastoralnu službu u osjetljivu razdoblju života Porečko-pulske biskupije, svjestan sam da u sljedećim godinama moram posvetiti sve svoje snage za dobro ove mjesne Crkve – koja je bogata poviješću, vjerom i kulturom – u svim svojim mnogostrukim vidovima.


Na početku svoje službe, uzdajući se u pomoć Duha Božjega, računam na bratsku blizinu dijecezanskog biskupa Milovana, subraće biskupa, na suradnju svećenika i na molitvu vjernika. Tako se, s obnovljenim zalaganjem i oduševljenjem, možemo posvetiti velikim zadaćama koje su pred nama i izazovima naviještanja i odgoja mladih u vjeri, obnovi crkvenoga života i zauzetosti za dobro društva“, stoji u priopćenju mons. Kutleše.