Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Kućni mob.: +38763/422-488 (WhatsApp i Viber)

Email: samostan.tomislavgrad@gmail.com

Uredovno radno vrijeme radnim danom:

8:00-12:30 i 13:30-16:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati;

četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 18:00 sati

Kovači: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

BISKUP DUBROVAČKI MATE UZINIĆ : NE PITAJ TKO JE TVOJ BLIŽNJI, SVI LJUDI!

Danas je ispred duvanjske ljepotice Spomen-bazilike, gdje se okupilo mnoštvo vjernika, služeno Svečano misno slavlje, koje je predvodio dubrovački biskup mnsg. Mate Uzinić

Prije početka Svečanog misnog slavlja procesija vjernika, s molitvom i pjesmom, prošla je ulicama Tomislavgrada. Uz brojne vjernije u procesiji su bili ministranti, čitači, svećenici, misiinari, časne sestre, članovi KUD, članovi Družine Mijata Tomića koji su nosili kip svetog Nikole, brojni vjernici…

Gvardijan duvanjski fra Ante Pranjić na početku misnog slavlja zaželio je dobrodošlicu svim nazočnim i zazvao Božji blagoslov.

Posebno je pozdravio biskupa dubrovačkog i zahvalio što se odazvao predslaviti ovo misno slavlje, zatim fra Ivana Ševu, izaslanika provincijala HFP, predstavnike civilnih vlasti Federacije B i H, županije i općine, brojne vjernike.

Gvardijan je ukratko podsjetio na mučeničku i slavnu prošlost duvanjskog kraja i hrvatskoj naroda:“ Tko svoju povijest živi s Bogom ne može nestati“ i dodao kako biskup Mate Uzinić dolazi iz Dubrovnika koji nosi krunu slobode u Duvno, koje nosi krunu mučeništva.

U prigodnoj i nadahnutoj  propovijedi biskup dubrovački je govorio o tomu tko je naš bližnji i o djelima milosrđa, materijalnim, ali i duhovnim.

„Tko je naš bližnji, često se upitamo? Svatko, svaki čovjek i tako se trebamo odnositi prema svakom čovjeku kao da je naš bližnji i ljubiti ga najmanje onako kako ljubimo sebe“, istaknuo je biskup Mate Uzinić na današnjoj propovijedi u Tomislavgradu.

Govorio je o djelima milosrđa, a u godini milosrđa, i to ne samo o materijalnim djelima, nego i duhovnim djelima milosrđa, a koja su ove godine bili tema misa devetnica u čast sv. Nikoli Tavlića.

Svečano misno slavlje uveličao je svojim prekrasnim i skladnim pjevanjem Veliki župni zbor, pod ravnanjem prof. Ivana Sušilovića.

 

Na kraju današnjeg misnog slavlja župnik duvanjski fra Velimir Bagavac zahvalio je svima koji su došli na ovo misno slavlje i svima koji su pomogli da ono protekne ovako lijepo, u duhu milosrđa, molitve i ljubavi.

Preuzeto sa tomislavnews.com