Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Email: zupa.duvno[at]biskupija.md-tm.ba

Uredovno radno vrijeme radnim danom: 8:00-12:00 i 15:00-18:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati; četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 19:00 sati

Kovači: 9:00 sati (nedjeljom i scetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:30 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Šesti dan Devetnice i četrdeset godina Naših ognjišta

ja1( Petak, 8. 7. 2011. – Ivana Križanac) U propovijedi šestoga dana devetnice svetom Nikoli Taveliću otac karmelićanin govorio je o grijehu i praštanju posebno istaknuvši kako Bogu nije bitan grijeh nego grešnik kojega želi vratiti u svoj očinski zagrljaj.

Neke od važnijih etapa koje svaki čovjek mora proći kako bi u potpunosti oprostio drugome su: čvrsto odlučiti oprostiti, prihvatiti grešnika onakvog kakav jest i za njega moliti. Nadalje, potrebno je razlikovati pojmove pomirenja i opraštanja jer je za pomirenje potrebno dvoje, a za proces opraštanja dovoljna je jedna osoba. 

Nakon svete mise koju je svojim pjevanjem uveličao zbor iz Stipanjića uslijedila je proslava obilježavanja  četrdeset godina hrvatskog katoličkog mjesečnika Naša ognjišta. Brojnim posjetiteljima okupljenima u dvorani franjevačkog samostana prvo se obratio fra Robert Jolić- glavni urednik ovoga lista. Uputio je riječi zahvale svim prethodnim i sadašnjim suradnicima te se osvrnuo na srpanj davne 1971. kada je fra Ferdo Vlašić pokrenuo Naša ognjišta.

Iz godine u godinu list je nadrastao svoj regionalni okvir. Prve korake u njegovu širenju poduzeo je fra Gabrijel Mioč koji je s više od 2000 primjeraka Naših ognjišta proputovao Njemačku te tako s novopokrenutim listom upoznao naše iseljenike u toj „obećanoj“ zemlji.

jaPosjetiteljima su se obratili i provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Ivan Sesar, prof. Mate Kovačević te prof. Petar Mamić koji je, povodom ove obljetnice, priredio Bibliografiju članaka Naših ognjišta. Primjerak spomenute Bibliografije, kao i novi broj Naših ognjišta, posjetitelji su dobili na izlazu iz dvorane. Svima koji nisu mogli nazočiti ovome jedinstvenome događaju Radio postaja Tomislav Grad osigurala je izravan prijenos svečane ceremonije.