Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Email: zupa.duvno[at]biskupija.md-tm.ba

Uredovno radno vrijeme radnim danom: 8:00-12:00 i 15:00-18:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati; četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 19:00 sati

Kovači: 9:00 sati (nedjeljom i scetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:30 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Četvrti dan Devetnice i predstavljanje knjige

nikola-banner( Srijeda, 6. 7. 2011. – Iva Budimir) Kao što to već znamo, zagrebački oci karmelićani predvode devetnice sv. Nikoli Taveliću, a večeras smo imali priliku po drugi put slušati oca Ervina. Na početku misnog slavlja otac Ervin nas je upoznao sa likom Elizabete Portugalske, svetice čiji spomendan danas slavimo.

Ova plemenita franjevačka trećoredica ostala je poznata po svojoj brizi za siromašne i nemoćne. Zagovorom svetoj Elizabeti i našem zaštitniku sv. Nikoli Taveliću započelo je sveto misno slavlje.

Otac Ervin u propovijedi se osvrnuo na dvije teme koje obilježavaju večerašnje Evanđelje – bolest i smrt (usp. Mt 9, 18-26). U Starom zavjetu bolest se shvaćala kao Božja kazna za grijehe, no u Novom zavjetu primjećujemo razliku. Isus Krist nas poziva na vjeru i predanje Bogu i tako nam daje novu nadu, nadu u ozdravljenje. Upravo to pokazuje primjer žene koja je dugo bolovala, a vjerovala je da će samo doticanjem Isusove haljine ozdraviti. ˝Da Te samo dotaknem i dodirnem Ti haljine, moje srce bilo bi cijelo, sve rane bi nestale…˝. Vjera ju je njena spasila. Druga tema koju je spomenuo propovjednik bila je smrt. Sestrica smrt, kako ju je nazvao sveti Franjo, najveći je strah nas ljudi. Isus nas opet poziva na vjeru. Vjeru u novi život. Ako bismo sumnjali u novi život, sumnjali bismo u Isusa i njegovo uskrsnuće, istaknuo je otac Ervin. Spomenuo je i pojmove duhovne bolesti i duhovne smrti kojih se, za razliku od tjelesnih i duševnih, trebamo bojati. Na kraju je pozvao sve na molitvu za one koji su odbacili Isusa i postali žrtvom duhovnih bolesti.

U 20 sati je u dvorani skupštine HBŽ predstavljena knjiga Marka Matića ˝Srbi u Hrvata˝, čime je završio večerašnji program.