Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Email: zupa.duvno[at]biskupija.md-tm.ba

Uredovno radno vrijeme radnim danom: 8:00-12:00 i 15:00-18:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati; četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 19:00 sati

Kovači: 9:00 sati (nedjeljom i scetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:30 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Izlet zborova iz Stipanića i Širokovca

sam_0215( Srijeda, 11. 5. 2011.- Vesna Jurčević)  Dana 02.svibnja 2011. naša ´pjevačka ekipa´ odlučila je posjetiti otok Korčulu. Iskreno, svi smo očekivali lijep jednodnevni izlet no dobili smo nešto mnogo vrjednije. Naš izlet bio je hodočašće a ne turističko razgledavanje znamenitosti. Zajednička pjesma i molitva za vrijeme vožnje prema Korčuli bile su dobar uvod u duhovno iskustvo koje smo imali milost primiti.

Stigavši na odredište uputili smo se ka svetištu blažene Marije Propetog Isusa Petković, u Blatu. Većina nas nikad nije bila u ovom svetištu pa je slavljenje Sv. mise u kapelici gdje počivaju njezini zemni ostaci bilo predivno iskustvo.

Ono što nitko od nas neće zaboraviti je svjedočenje časne Hacijende o Marijinom životu i djelu. Marija, kći bogatog i uglednog stanovnika otoka, odlazi u samostan, točnije, osniva red Družbe Kćeri Milosrđa, pomaže siromašnima, ustrajno moli, vjeruje u Božju providnost koja ju vodi u svim pothvatima, na Božju slavu. Ova rečenica zvuči jednostavna, pomalo tipična, ali u njoj je uistinu sadržan cijeli život ove blaženice. Slušajući sestru Hacijendu, koja je živi svjedok Marijinog posvećenog života, svima nam je prolazilo glavom kako je nevjerojatno zamisliti takve prilike i takvu odvažnost jedne djevojke. Zapravo, to nije bila njezina odvažnost nego duboka vjera i pouzdanje da će Bog sve staviti u red ako mu u ljubavi služi. Marijina misao je bila da nema svetosti ni posvećenja bez ljubavi i to je tajna njezine smirenosti u najtežim trenutcima. Kolika milost je biti dio toga blaženstva, biti dio hrvatskog roda za kojeg se blažena Marija Propetog Isusa Petković moli i zagovara kod Oca.

Obogaćeni novim saznanjima i ohrabreni primjerom blažene Marije, svi smo se vratili doma i radosno nastavili svoju službu slavljenja Boga u pjesmama. Na tomu Ti Gospodine hvala jer služeći Tebi ovdje na Zemlji radosno hitamo u vječnost gdje si nam svima pripravio mjesto.

 

Fotogalerija: