Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/352-091 || 352-447

Fax: +387(0)34/352-808

Uredovno radno vrijeme radnim danom: 8:00-12:00 i 15:00-18:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Kovači i Širokovac: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Župne obavijesti - Nedjelja, 01.07. 2018.

Nastavljamo devetnicu svetom Nikoli Taveliću po ustaljenom rasporedu. Svaki dan od 17:30 sati molimo krunicu, za vrijeme koje imate mogućnost za sakrament pomirenja, a poslije krunice slijedi pobožnost sv. Nikoli i slavlje sveta misa.

Večeras poslije večernje svete mise, u našoj spomen bazilici, u sklopu devetnice i dana u čast sv. Nikoli Taveliću, bit će koncert klape Narenta iz Mostara.

U četvrtak je cjelonoćno klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu. Zajedničko će klanjanje biti od 21:30 do 22:30. Poslije toga se nastavlja cjelonoćno klanjanje u tišini do jutarnje svete mise u 7:00 sati. Presveti oltarski sakrament ne smije i ne može ostati sam bez igdje ikoga. Zato se organiziraju tzv. straže. Oni koji žele biti na straži pred Presvetim u određeni sat u noći mogu se prijaviti u župnom uredu kako bismo na vrijeme napravili raspored. I ako se ne prijavite, naravno, možete doći. Straže su tu da budemo sigurni kako će uvijek netko biti u crkvi pred Presvetim.

U subotu je polaganje prvih jednostavnih zavjeta naših pet novaka, koji su proteklu godinu kušnje proveli u samostanu na Humcu. Zavjetovanje će bit pod večernjom svetom misom u 19:00 sati u crkvi sv. Ante na Humcu. Svoje prve jednostavne zavjete, između njih pet, položit će i naš župljanin fra Vinko Baćak. Našega fra Vinka, kao i ostale novo-zavjetovanike, preporučamo u vaše molitve.

Uočnica sv. Nikoli Taveliću je u subotu. Tradicionalno će poslije večernje svete mise biti blagoslov djece i majki.

U iduću je nedjelju proslava sv. Nikole Tavelića. Svete su mise u našoj župi u 7:30, 9:00 i svečana sveta misa s procesijom u 11:00 sati. Taj dan neće biti svetih misa na filijalama. Svečanu svetu misu u 11:00 sati predvodit će fra Branko Radoš. Pozivamo sve ministrante, čitače, zborove, Framu, Treći red, Hajdučku družinu, kulturno – umjetnička društva da dođu već u 10:00 sati kako bismo na vrijeme formirali procesiju kroz grad. Isto tako i vas vjernike pozivamo da sudjelujete u procesiji i svetoj misi.

U našoj samostanskoj galeriji, u povodu 50 godina prisutnosti naših Hercegovačkih fratara u Africi, otvorena je izložba Afrička zbirka. Danas poslije svetih misa i u vrijeme devetnice izložba će biti otvorena za javnost, pa vas pozivamo da svakako svratite i pogledate. Inače,  program devetnice i kulturno-umjetničkog programa možete pročitati na plakatima po gradu i oglasnim pločama na svim našim crkvama u župi.

Izašao je novi broj Glasnika sv. Mihovila Arkanđela– naš župni listić. Pa uzmite i ponesite sa sobom.

U povodu proslave sv. Nikole Tavelića, molimo sve naše domaćice, ukoliko ste u mogućnosti, da se uključite u organizaciju proslave tako što ćete napravit neke Vama jednostavne pekarske proizvode (kruh, pita, uštipci, kolači i sl.). Sve to možete donijeti u subotu do 18:00 sati u dvoranu ispod Franjevačkog muzeja. Unaprijed hvala za svaki vaš dar.

Umro je Andrija Kelava iz Tomislavgrada, pokopan u Vojkovićima.