Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Kućni mob.: +38763/422-488 (WhatsApp i Viber)

Email: samostan.tomislavgrad@gmail.com

Uredovno radno vrijeme radnim danom:

8:00-12:30 i 13:30-16:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati;

četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 18:00 sati

Kovači: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

MJEŠOVITI ZBOR „SVETI NIKOLA TAVELIĆ“

duvanjski zbor Mješoviti crkveni zbor „Sv. Nikola Tavelić“ kao četveroglasni zbor ima svoje korijene još od konca sedamdesetih godina prošloga stoljeća, i to ponajprije zahvaljujući entuzijazmu i angažmanu fra Filipa Sučića.

Fra Filip je zbor vodio četiri godine da bi odlaskom u Afriku zbor predao fra Marinku Leki koji zbor vodi uz pomoć gospođe Zore Jurčević dugogodišnje orguljašice tomislavgradske bazilike.

Nakon fra Marinka zbor će preuzeti i voditi sadašnji duvanjski župnik fra Gabrijel Mioč.

Za vrijeme fra Gabrijela zbor je ostvario niz zapaženih nastupa kako u Hercegovini tako i u Hrvatskoj od kojih osobito treba istaknuti hvalevrijedne nastupe u zagrebačkoj i đakovačkoj katedrali. 
Zbog novih obveza fra Gabrijela zbor će 1993. godine preuzeti sestra Mira Majić koja će u zbor unijeti jednu novu svježinu prije svega radeći na kvalitetnom tonu po čemu je zbor postao prepoznatljiv. Pod vodstvom sestre Mire Majić zbor počinje održavati i prigodne koncerte povodom Božića, Uskrsa i drugih blagdana.

Zbor je bio punih 14 godina pod njezinim vodstvom u čemu su joj pomagala trojica orguljaša, Ivan Sušilović, fra Branimir Novokmet, Stipe Novokmet te student crkvene glazbe na Institutu za crkvenu glazbu "Albe VIdaković" pokojni Mate Sušilović.

Zbor se osobito ponosi pokojnim Matom što se osobito vidi po tome što se njegova djela ne samo rado izvode nego i rado slušaju. 

Osim koncertnih aktivnosti zbor prije svega postoji zbog svečanih praćenja liturgijskih slavlja nedjeljom i drugim blagdanima, a redovito sudjeluje i na susretima velikih mješovitih zborova  Mostarsko-duvanjske biskupije. Tu praksu uvela je upravo sestra Mira Majić pod čijim je vodstvom zbor i snimio nosač zvuka 2002 godine naziva "Usred svoda nebeskoga“.

Nakon odlaska sestre Mire Majić, zbor 2006. godine preuzima gosp. Ivan Sušilović koji je do tada pratio zbor na orguljama, a on zbor vodi i danas.

Novina koju u zbor unosi njezin sadašnji voditelj je individualni rad na tehnici pjevanja sa svakim novim članom zbora, te osnivanje manjeg pjevačkog vokalnog ansambla unutar zbora pod imenom "Lux pacis". 

Svrha postojanja ovog ansambla je prvenstveno rad u a capella formi te izvođenje težih skladbi koje bi starijim članovima zbora zasigurno bile preteške za učiti. Ansambl je imao niz zapaženih nastupa od kojih svakako treba istaknuti koncert u Beču u Marien Kirche 2010. godine, te koncert u franjevačkoj crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru također 2010. 

Zbor redovito uvježbava pjevanje svakog tjedna po sljedećem rasporedu:

Utorkom u 20 h muška proba

Srijedom u 20 h ženska proba

Petkom u 20 h zajednička proba

Probe ansambla nemaju ustaljeni raspored, one se održavaju prema dogovoru s članovima.