Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Email: zupa.duvno[at]biskupija.md-tm.ba

Uredovno radno vrijeme radnim danom: 8:00-12:00 i 15:00-18:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati; četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 19:00 sati

Kovači: 9:00 sati (nedjeljom i scetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:30 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Nove klupe u crkvi na Širokovcu

Sredinom prošlog tjedna u crkvi Gospe Kraljice Hrvata na Širokovcu postavljene su nove klupe posebno naručene i izrađene za potrebe vjernika ove crkve.

Plod je to inicijative župnika fra Velimira Bagavca i odziva vjernika sela Mokronoga, Luga, Kuka i Sarajlija koji su svojim doprinosima prikupili sredstva za izradu novih klupa. Klupe je izradila poznata duvanjska stolarska radnja, usudili bi se reći i umjetnička radnja ali i tvornica namještaja Stolarija Kraljević. Čestitamo i njima na još jednom uspješnom projektu.

Podsjetimo, crkva je je izgrađena na vrlo zanimljivoj lokaciji, po kojoj se i redovito naziva „crkva na Širokovcu“. Radovi su započeli 1990. prema nacrtu slovenskog arhitekta Franca Kvaternika. Crkva je izgrađena i pokrivena tijekom 1990. i 1991. Rat je prekinuo daljnju izgradnju. U takvom stanju, bez vrata i prozora, crkva je ostala kroz nekoliko sljedećih godina. Kroz to vrijeme misa se slavila u podrumskim prostorijama. Godine 1995. nastavljeni su radovi te je na crkvu postavljen bakreni krov. U crkvi su postavljene rabljene klupe iz župne crkve pa se mise u crkvi slave od 1995. Kroz 1996. crkva je izvana ožbukana, a u sljedećim se godinama nastavilo s uređenjem: postavljene su žaluzine za zvoniku, priključena električna struja i ozvučena crkva. Također, nastavilo se i s unutarnjim uređenjem. Crkva je svečano blagoslovljena u jubilarnoj 2000. godini te posvećena Gospi Kraljici Hrvata, „da crkva Gospe Kraljice Hrvata, s obronaka Ljubuše, s uzvisine Širokovca, zakriljuje čitavo duvanjsko polje, a gospa Kraljica da svojim zagovorom i blagoslovom prati, čuva i štiti ovaj kraj i čitavi nam hrvatski dom i narod."

U novije vrijeme, pod vodstvom fra Velimira Bagavca, na crkvi i dvoranama izmijenjeni su svi otvori, uređeno je stubište ispred crkve, u potpunosti je obnovljena vanjska fasada i, evo na kraju, zamijenjene su i stare klupe.

Čestitamo vjernicima, fra Velimiru i ostalim fratrima koji skrbe o tome da crkva na Širokovcu bude na ponos mještanima navedenih sela, ali i na ponos cijeloga duvanjskoga kraja!

Preuzeto sa tomislavcity.com