Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Kućni mob.: +38763/422-488 (WhatsApp i Viber)

Email: samostan.tomislavgrad@gmail.com

Uredovno radno vrijeme radnim danom:

8:00-12:30 i 13:30-16:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati;

četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 18:00 sati

Kovači: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Petnaesta obljetnica

 

img_0405U nedjelju 31. listopada tomislavgradska FRAMA proslavila je  petnaestu obljetnicu svog postojanja. Bazilika sv. Mihovila bila je pretijesna za sve one koji su željeli nazočiti ovom jedinstvenom događaju.

 Pripremajući se za obilježavanje petnaestog „rođendana“ naše FRAME željeli smo pripremiti nešto posebno, nešto što će se pamtiti i čime ćemo se ponositi. Naša vijećnica Petra Jaka Smiljanić osmislila je koreografiju s kojom ćemo započeti sveto misno slavlje, a u skladu s tim započele su i plesne probe koje su uvježbavane u sportskoj dvorani Gimnazije Marka Marulića. Obilježene smijehom, šalama i zajedničkim druženjem probe su bile naš mali bijeg od svakodnevnih obveza te smo ih pohađali sa zadovoljstvom.

 Polako je stigla i ta dugo očekivana nedjelja- dan kada ćemo sa svojim sugrađanima i braćom iz ostalih FRAMA proslaviti petnaest godina postojanja. Obučeni u prugaste mornarske majice s papirnatim brodićima u rukama stajali smo u redu ispred bazilike i, prkoseći oštroj buri, čekali početak euharistije. Procesija je započela točno u 18 sati našim ulaskom kroz sve tri crkvene lađe. Okupljeni ispred oltara, uz stihove pjesme „Dragi kapetane“ pokazali smo svoje plesno „umijeće“ i oduševili sve nazočne.

 Sveto misno slavlje je predvodio fra Bože Milić, prvi predsjednik FRAME Tomislavgrad i ujedno jedini framaš s ovih prostora koji je postao svećenikom i tako dosljedno slijedio primjer sv. Franje Asiškog.

 Naš duhovni asistent fra Josip Mioč je, na kraju svete mise, uputio zahvalu prijašnjim duhovnim asistentima i svima koji su na bilo koji način pomagali višegodišnjem radu naše FRAME. Također je uputio ispriku roditeljima zbog našeg čestog izbivanja. Stihove: „Veslamo evo kako si rekao s veslima u rukama u ruci tvojoj…“ iskoristio je za duhovitu šalu podsjećajući nas na prošlogodišnje poplave: „Ako vrijeme u Tomislavgradu bude kao i prošle godine moći ćemo i stvarno zaveslati“, te nas tako sve nasmijao.

 Kao znak zahvale što su svojom nazočnošću uveličali naše slavlje, sve gostujuće FRAME su dobile mozaike s ribarskim motivima koje je pripremila naša likovna sekcija prema ideji profesora Ilije Skočibušića. Treba napomenuti da je FRAMA Posušje svojim pjevanjem doprinijela svečanosti  obreda naših primanja i obećanja te im od srca još jednom zahvaljujemo.

 Po završetku svete mise svi framaši su se okupili u prostorijama FRAME Tomislavgrad na bogatoj zakusci, a za dobro raspoloženje su se pobrinuli Ante Klarić i naš fra Jozo Radoš Đoka koji su svojim pjevanjem zabavili okupljeno mnoštvo.

 Nadam se da će naša FRAMA proslaviti još mnogo rođendana, a da bi to bilo moguće, draga mladeži, uključite se u njen rad te zajedničkim snagama nasljedujmo svetoga Franju.

 

Fotogalerija: