Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Kućni mob.: +38763/422-488 (WhatsApp i Viber)

Email: samostan.tomislavgrad@gmail.com

Uredovno radno vrijeme radnim danom:

8:00-12:30 i 13:30-16:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati;

četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 18:00 sati

Kovači: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Budite zahvaćeni i oduševljeni Kristom

budite-zahvaceni-i-odusevljeni-kristom(Subota, 16. lipnja 2012. / bitno.net) Poznati hrvatski komičar Željko Pervan oborio je s nogu mlade na Jordanovcu održavši tribinu u srijedu, 13. lipnja na kojoj je na zanimljiv način uspio spojiti svoju duhovitost s ozbiljnim temama. Samo čovjek vođen Duhom Svetim može biti istinski duhovit, a da nikoga ne vrijeđa i da kroz svoj humor prenese duboku poruku i pravi smisao.

Poziv na istinsku oduševljenost Kristom

Pervan je potaknuo okupljene mlade na razmišljanje o pitanju smisla života, o Isusu Kristu, o istinskoj radosti, o pravoj ljubavi koja daruje sebe, o istinskim odnosima u obitelji, o smislu patnje, o zaštiti života… Na humorističan način ukazao je na najčešće zablude i zamke ovoga svijeta na koje brojni ljudi nasjedaju. Osudio je mentalitet koji okrivljuje, optužuje druge, uvijek tražeći dežurne krivce, bježeći od vlastite krivnje i odgovornosti.

Pozvao je mlade da odgovore milosrđem i pozivom na obraćenje grešnika koje čitav narod osuđuje kao, na primjer, neke političare. Pozvao ih je također na istinsku oduševljenost Isusom Kristom, na gorljivost iznutra kako bi mogli postati pravi autentični svjedoci koji drugima donose živoga Boga. Svjedoci koji svjedoče vlastitu promjenu života, vlastito prihvaćanje poziva na obraćenje, vlastiti odgovor na Božju milost koja nas može učiniti novim ljudima, koja nas poziva na svetost. Ljudima koji su spremni istinski ljubiti, darivati sebe, praštati, ne suditi, suosjećati, razumjeti drugoga.

Bog je ljubav

Gospodin Željko također je naglasio kako je bolje ne govoriti drugima o Kristu ukoliko nismo zahvaćeni, zapaljeni i oduševljeni njime, te ga sposobni svjedočiti svojim životom. Posvjedočio je kako je moguće s radošću nositi svoj križ te ostvariti svoje poslanje i pronaći smisao koji je u Ljubavi. Naglasio je da onaj tko traga za istinskom ljubavlju dolazi do Boga jer Bog je ljubav.

Onaj koji je zahvaćen tom istinskom ljubavlju uvijek može naći razloga za smješak, posebno za smiješak koji će rasveseliti naše bližnje, za vjeru u bolje sutra i, naravno, uvijek može pronaći nešto pozitivno čak i u najtežoj situaciji. Mudar čovjek je onaj koji s radošću zna prihvatiti križ, te hoditi kroz život s dozom humora jer zna da ga na kraju čeka uskrsnuće i istinski život.