Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Kućni mob.: +38763/422-488 (WhatsApp i Viber)

Email: samostan.tomislavgrad@gmail.com

Uredovno radno vrijeme radnim danom:

8:00-12:30 i 13:30-16:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati;

četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 18:00 sati

Kovači: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

FOTO: Hodili smo u svjetlosti

sisak 80(Utorak, 8.5.2012. - Ana Zelenika) Nekima prvi, nekima treći ili četvrti, ali svi jednako uzbuđeni s osmjehom smo na susret krenuli. U subotu 5.5. nešto iza ponoći 4 autobusa su krenula prema Sisku, svi s istim ciljem! U autobusu uvijek odlična atmosfera, pjesma i priče su se čule cijelu noć.

Ujutro oko 8,00 sati stigli smo na odredište, Sisak, grad je nekako odisao radošću, svi su bili veseli, svi s osmjehom na usnama, gledajući ne bi li vidjeli nekog poznatog, koga su možda upoznali na prijašnjim susretima. Za početak smo razgledali grad, odmorili se, zatim smo oko 12,00 sati počeli s okupljanjem ispred katedrale Uzvišenja Svetog Križa! Pjesma, ples i radost, „naša mlada srca puna ljubavi, naše ruke dignute pune radosti.“ U 13 sati krenula je procesija od katedrale do crkve sv. Kvirina, zaštitnika grada Siska. Siščani kažu da od 1593. Godine, ovoliko ljudi nije bilo u Sisku. Pred crkvom sv. Kvirina nezaboravan prizor 30 tisuća mladih, iz svih krajeva Hrvatske, BiH, Austrije, Njemačke…

U 15 sati počeo je program koji su vodili Nikolina Mesić i fra Goran Rukavina, za početak smo vidjeli scenski nastup, sv. Kvirina koji se obratio i zahvalio mladima što su došli, zatim smo mogli vidjeti isječke i himne s prijašnjih SHKM, svjedočanstva mladih, biskupijski zbor uz čiju su pjesmu U svjetlosti hodimo, himne susreta svi zaplesali dobro poznate korake.

Oko 18 sati, prigodnom meditacijom o euharistiji velečasnog Ivana Grbešića smo se pripremili za najvažniji dio Susreta mladih. Misu je predvodio zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić uz brojne biskupe i svećenike. Za početak je pročitana poruka Pape Benedikta XI. mladima: „Pustite da vas uzme za ruku, pustite da bude prijatelj i suputnik na vašem putu!“ poručio je Papa.

U svojoj propovijedi, Mons. Mijo Gorski predsjednik odbora HBK za mlade poručio je da svjedočimo vjeru, da tek u Kristovu svjetlu možemo prepoznati svoju zadaću na ovom svijetu, te da se čuvamo lažnog svjetla, blještavila svjetovne ponude, da mi budemo svjetlo svijeta.

 „Ohrabri se draga hrvatska katolička mladeži, s Bogom možeš više i bolje. Budite ponosni i radosni Kristovi vjernici, budite ponosni članovi Katoličke Crkve, budite hrabri i časni gađani naše domovine Hrvatske“ rekao je na kraju svoje propovijedi Mons. Gorski.

Na kraju misnog slavlja objavljeno je kako će 2014. SHKM biti u Dubrovniku, te su mladi Dubrovačke biskupije odnijeli križ, simbol SHKM. Na kraju misnog slavlja, kardinal Bozanić je podjelio blagoslov mladima.

Nakon prekrasnog misnog slavlja krenuli smo prema autobusima. Umorni, ali sretni, produhovljeni i obnovljeni, s osmjehom na licu krenuli smo kući, i opet cijele noći prepričavali dojmove!

Veliko hvala svima koji su omogućili da odemo na ovaj susret, nadamo se da će nas u Dubrovniku 2014. biti još više!

 

 Fotogalerija: