Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Kućni mob.: +38763/422-488 (WhatsApp i Viber)

Email: samostan.tomislavgrad@gmail.com

Uredovno radno vrijeme radnim danom:

8:00-12:30 i 13:30-16:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati;

četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 18:00 sati

Kovači: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Božić s Framom

bozic2(Ponedjeljak, 26.12.2011. - Ivana Vučemil) Framaši su ovaj Božić odlučili proslaviti i obilježiti na nekoliko načina. Jedan od tih načina je i „Božić s FRAMOM“ , koji su framaši, raspodijeljeni po sekcijama, tkali s mnogo truda i ovog prelijepog, čarobnog božićnog ugođaja. Probe su se odvijale dosta brzim tempom, imajući na umu kako sve treba biti prekrasno i u skladu s našim dosadašnjim radom. A onda je došao i taj dan! 

 

Točnije, 23. prosinca u 19 sati, nekoliko članica naše dramske sekcije; kroz mrak su unosile svijetlo na pozornicu i time otvorile naš program. Zatim su uslijedili i naši slavuji- glazbena sekcija otpjevala je „Radujte se narodi“ i time nam još više predočila ovaj božićni ugođaj! Naši gledatelji su mogli poslušati i dvije poučne priče. Od kojih bih ja, osobno, izdvojila jednu rečenicu: „Božić je zahtjev za prijateljstvo!“ . Ako se malo zamislimo…da, potvrdit ćemo. Jer doista i je!


Naši posebni gosti, i ove godine, bili su mališani iz Stipanića. Za razliku od prošle godine, kada samo slušali njihove prelijepe glasiće, ove godine smo uživali u kraćem dramskom komadu. I ovim putem im se želimo zahvaliti što su se potrudili uveličati naše zajedničko druženje.
Nažalost, nije bilo moguće predstaviti baš sve sekcije FRAME, njih 9, na jednosatnom programu


Neizostavno je spomenuti naše improvizatore- Franu i Marija, koji su za našu publiku „pripremali“ mnoštvo šala, a koje je, dalo se primijetiti, publika znala cijeniti! Publika je znala i prepoznati talente naših mladih glazbenica- Karle, Jelene, Marijane, Ivane, Ive i Mihaele. Pozitivni komentari prštali su na sve strane! Za kraj, oprostili smo se uz naš FRAMA band pjevajući na pozornici složno i zajedno.


Upravo je nešto ovakvo potrebno kako bismo ljudima ukazali na naše zajedništvo unutar ovoga bratstva. Želimo ljudima pokazati kako postoje i oni koji žele korisno i na lijep način, na način na koji On to želi, utrošiti svoje vrijeme. Nadamo se da ćete biti naši vjerni gosti i pratioci na ovakvome putu, kako je to do sada i bilo. A mi Vam možemo obećati da ćemo se truditi sve više i više impresionirati one koji prate nas i naš rad. Za kraj… Mogu Vam reći da mi je srce bilo ispunjeno kao gotovo nikada do sada, kad sam čula jedan komentar: „Framo, hvala što ste svijetla točka ovog grada!“ A Vama hvala na podršci!