Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Email: zupa.duvno[at]biskupija.md-tm.ba

Uredovno radno vrijeme radnim danom: 8:00-12:00 i 15:00-18:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati; četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 19:00 sati

Kovači: 9:00 sati (nedjeljom i scetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:30 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Prikazan film - Misija Kongo

plakat-misionari(Utorak, 25. 10. 2011. - Ružica Sušilović) Zahvaljujući Frami Tomislavgrad, u nedjelju 23. listopada 2011. u  kinodvorani prikazan je film „Misija Kongo“. Sva mjesta u dvorani bila su popunjena.

 

Gledatelji su u filmu mogli vidjeti kako Kongoanci preživljavaju. Život u Kongu ovdašnjem je narodu teško zamisliti. Kruh-osnovna životna namirnica većini ljudi u svijetu - tamo je skoro nepoznanica. Jedna kongoanska obitelj preživljava s jednim dolarom na dan. Uz svakodnevno gladovanje veliki problem je nedostatak javnog zdravstvenog sustava, a oboljelih je mnogo - ponajviše od malarije i AIDS-a.

Zbog toga je Bog tamo i poslao misionare koji imaju tešku,ali plemenitu dužnost. Među misionarima u Kongu nalaze se i naši misionari: fra Ante Kutleša, fra Filip Sučić, fra Stojan Zrno i fra Pere Čuić. Oni su najbolje godine ostavili na prašnjavim i blatnim kongoanskim cestama. Po sto puta su preboljeli malariju i sto puta nastavili dalje istim žarom. Sva četvorica zajedno, Kongu i Kongoancima posvetili su više od 100 godina života. Desetljećima tumače kršćansku riječ onima koji za nju nikada nisu čuli ili je dovoljno ne razumiju. Čak grade mostove kojima prolaze kamioni, otvaraju škole, obrazuju i odgajaju… Oni na neki način u zaostala mjesta donose natruhe civilizacije.

 

Ovaj film Mire Aščića, o misionarskom životu hercegovačkih franjevaca i njihovom djelu ostat će još dugo nakon što njih ne bude.

Nakon filma prikupljali su se dragovoljni prilozi te ovim putem zahvaljujemo svima koji svojim prilogom pomogli Kongoancima i misionarima.

Nadamo se da oni koji će pogledali film, neće dozvoliti da zbog jednog dolara afričko dijete u Kongu izgubi svoje snove, te da će prema svojim mogućnostima pomoći svojim materijalnim prilogom. Još više od materijalne pomoći nadamo se da ćete se u svojim molitvama spomenuti ovoga bespomoćnog naroda i naravno, naših misionara!