Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Email: zupa.duvno[at]biskupija.md-tm.ba

Uredovno radno vrijeme radnim danom: 8:00-12:00 i 15:00-18:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati; četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 19:00 sati

Kovači: 9:00 sati (nedjeljom i scetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:30 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Izlet malih framaša

izlet male frame 19. 6. 2011. 006( Ponedjeljak, 20. 6. 2011. - Iva Budimir) Iako su vremenske prognoze najavljivale promjenljivo vrijeme ovoga vikenda, još jednom smo se uvjerili da ne mora baš sve biti onako kako one to najave. Mi smo imali jakog Saveznika i zahvalni smo Mu na tome.

Naše je druženje počelo u jutarnjim satima, kada su se animatori i dvadesetak malih framaša okupili u crkvenom dvorištu.

Naš se pomladak predvođen skupinom atletičara zaputio pješice prema izletištu Seget, a animatori i fra Josip su se pobrinuli za prijevoz hrane i pića jer brat magarac mora nekako preživjeti! Stigavši na odredište, okupirali smo travnjak, no igra ubrzo bila prekinuta fra Josipovim pozivom. Molitva nas je uvela u razmatranje Pjesme stvorova, pjesme koju je napisao naš otac Franjo i koja nas podsjeća na sve predivno što je  Bog stvorio. Da, današnji čovjek treba podsjetnik (možda na mobitelu?) kako bi se osvrnuo na sve divote koje nas u prirodi okružuju. Franjo nam šalje jasnu poruku, a ta je da budemo zahvalni na svemu jer, kako to naš fra Josip reče, zasigurno postoji netko na svijetu tko nema priliku vidjeti, osjetiti ili čuti ono što mi danas osjećamo.

Dok su oni stručniji pripremali jelo, ostatak se zabavljao igrajući igre koje su pripremili naši animatori. Potezanje konopa, puhanje u brašno, prenošenje jaja i igranje odbojke iscrpili su brata magarca, pa je i on zasluženo odmorio i okrijepio se. To mu je dobro došlo, jer nismo bili gotovi. Fra Josip je pripremio kratko predavanje nadahnuto Franjinom Molitvom za mir. Svaka rečenica upućena malim framašima bila je putokaz na njihovom framaškom putu koji tek počinje. Animatori su ih svojim riječima nastojali ohrabriti kako bi bili ustrajni jer ih mnoga lijepa iskustva očekuju. Molitvom smo završili posljednji službeni dio našega druženja, a nastavili ga igrom. Nezaobilazno je bilo dokazivanje snage potezanjem konopa, a vrhunski (i oni malo manje vrhunski) potezi nogometnih majstora uveseljavali su navijače. Dvije su djevojke ostvarile svoj ˝egipatski san˝ postavši na trenutak mumije s kojima su se svi željeli fotografirati. Uz pjesmu se u večernjim satima odigrao posljednji set odbojke, a onda smo morali krenuti. Izletište smo napustili onakvo kakvim smo ga i zatekli – čisto i uredno. Otac Franjo je bio bez brige.  

Skupina atletičara s početka priče iskoristila je lijepo vrijeme za sportske aktivnosti, a mi obični smrtnici uputismo se autom… ovaj, pješice doma.  Hvala svima na sudjelovanju, a posebno našem fra Josipu i animatorima na trudu i osmišljavanju ovako lijepoga druženja. I naravno:  

Hvaljen budi, Gospodine moj, 
sa svim stvorenjima svojim, 
napose s bratom gospodinom suncem. Od njega nam dolazi dan 
i svojim nas zrakama grije. 
Ono je lijepo i sjajne je svjetlosti puno:
slika je, Svevišnji, Tvoga božanskoga sjaja.

Mir i dobro!

 

Fotogalerija: