Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Email: zupa.duvno[at]biskupija.md-tm.ba

Uredovno radno vrijeme radnim danom: 8:00-12:00 i 15:00-18:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati; četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 19:00 sati

Kovači: 9:00 sati (nedjeljom i scetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:30 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

U pohodu prošlosti: Framina predstava "Idiotska gimnazija"

Ovih smo dana imali prigodu pogledati na internetu kultnu predstavu Frame Tomislavgrad „Idiotska gimnazija.“ Lijepo se bilo sjetiti prvih vremena Frame, posebno pred njezin dvadeseti rođendan. Hvala onima koji su se pobrinuli da taj video bude prezentiran široj publici.

 

No, porazna je sljedeća činjenica. Zbog neodgovornosti onih koji su u prošlosti vodili Framu, taj video ne može se naći u arhivu Frame Tomislavgrad  i općenito takvih sadržaja nema, a trebalo bi biti. Ne prozivajući nikoga zaključujemo da su stare fotografije, video materijali, zapisi i kronike Frame dio privatnih zbirki i u privatnom vlasništvu.

Zato ovim putem, zahvaljujući svima što su Framine ostavštinu sačuvali,  molimo one koji posjeduju stare video materijale, fotografije, zabilješke ili različite Framine predmete, da se jave vodstvu Frame ili fra Josipu. Bilo bi nam od veliki koristi da, pripremajući se za dvadeseti rođendan ove zajednice, posjedujemo što više materijala iz prošlosti.

Njihove materijale bi presnimili, kopirali, napravili duplikate i uredno originale vratili njihovim vlasnicima, a duplikate pospremili u arhiv. Šteta je da nam arhiv Frame nema dokumentacije i materijala iz prošlosti ove zajednice mladih.

Donosimo vam snimku predstave „Idiotska gimnazija.“