Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Email: zupa.duvno[at]biskupija.md-tm.ba

Uredovno radno vrijeme radnim danom: 8:00-12:00 i 15:00-18:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati; četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 19:00 sati

Kovači: 9:00 sati (nedjeljom i scetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:30 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Framaši na kampiranju u Grlima

(Marija Miškić) Subota  12. Listopad,  dan kada smo započeli svoju pustolovnu avanturu tj. kampiranje.
Našu avanturu započeli smo svetom  misom u crkvi Srca Isusova u Kongori, završetkom svete mise uputili smo se na kratko hodočašće u „ Šumarsku kuću “, ali da ne bi sve bilo savršeno na putu sustigla nas je kiša.

Dolaskom  na odredište dočekao nas je fra Jozo Radoš-Đoka sa svojim izvrsnim jelom, tako da nas je i ovaj put uvjerio u svoje kulinarsko umijeće. Nakon ručka prva točka bila nam je predstavljanje, ali naravno ne 

kao uobičajno, naime osoba koja se najsmješnije predstavi dobiva nagradu, a glavna nagrada bila je glavica kupusa. Nakon predstavljanja uslijedilo je vrijeme koje smo mogli provesti kako mi želimo, neki su svirali, pjevali ili pak  igrali odbojku i nogomet.

Ostatak vremena proveli smo radom u  grupama. Svaka grupa imala je zadatak odglumiti u što smiješnijem stilu priču „ Izgubljeni sin“, za vrijeme izvođenja u kuhinji je bila priprema palaćinki. S ispečenih 70 palaćinki izašli smo vani i sve to pojeli brzinom svjetlosti, a naravno Marijaa pravi najbolje palaćinke. Prvu večer završili smo  zajedničkom molitvom uz vatru i veselu atmosferu, nakom molitve svi smo pošli na počinak i naravno kao i svaki put i ta noć nije prošla bez fra Josipovoga opominjanja i kucanja u sobe.

Uslijedio je najgori dio, buđenje. Jutro smo započeli  tjelovježbom za razbuđivanje, iako nam ni to nije pomoglo mislim da je doručak to u potpunosti učinio. Tijekom dana u posjet su nam došle naše časne Ivana Pavla Mikulić i Zdenka Petrović. S njima smo proveli ugodne trenutke uz meditativnu molitvu i molitvu plesom.

 Naše kampiranje  smo završili svetom misom koju je predvodio fra Josip, kao i svaka fra Josipova propovijed nas je oduševila i  potakla na razmišljanje o našem ponašanju i pogledu na vjeru. Kako bi svi sretni otišli kućama završna točka bila je ručak, nakon ručka počeli smo s pospremanjem. Na kraju samo mogu reći da ovaj vikend i ovo kampiranje ne bi uspijelo bez našega duhovnog vođe fra Josipa, kojemu ovim putem od srca zahvaljivamo

.