Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Email: zupa.duvno[at]biskupija.md-tm.ba

Uredovno radno vrijeme radnim danom: 8:00-12:00 i 15:00-18:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati; četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 19:00 sati

Kovači: 9:00 sati (nedjeljom i scetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:30 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

FOTO: Primanja i obećanja Frame Tomislavgrad

(Ivan Kurevija)  Za duvanjske framaše ova nedjelja, 3. studenog, bila je najsvečaniji i najradosniji dan u godini. To je dan kada su održana primanja i obećanja Frame Tomislavgrad, dan za koji su se framaši dugo i temeljito pripremali.

Sve je počelo oko 16 sati kada su se framaši okupili kako bi odradili posljednje pripreme za obred primanja i obećanja. Nakon pripremanja dvorane za slavlje, uslijedila je ispovijed kao glavna priprema za srce svakog framaša.

Dok smo polako, već isplanirano ulazili u crkvu, pristizale su i gostujuće frame sa svih strana, a važno je spomenuti i Framu Međugorje koja je naš obred uveličala prekrasnim pjevanjem i sviranjem.

Prije početka mise, naš duhovni asistent imao je uvodnu riječ nakon koje je 50tak novih framaša izreklo riječi: "Mi, ovdje prisutni, molimo da budemo primljeni u bratstvo franjevačke mladeži..." Tako je bratstvo obogaćeno novim entuzijastičnim licima.

Uslijedilo je i sveto misno slavlje koje je predvodio područni duhovni asistent, fra Slaven Brekalo. Njegova propovijed imala je snažnu poruku te je zasigurno dotakla srca mnogih. No, ipak ono dugo očekivano je uslijedilo nakon propovijedi, a to su obredi prvih obećanja i obnove obećanja. S osmijehom na licu, obećali smo življenje u duhu evanđelja i svetog Franje.

Na kraju ovog misnog slavlja, okupljenima su se obratili gvardijan fra Ante Pranjić te župnik fra Velimir Bagavac. Njhovim riječima i blagoslovom završeno je misno slavlje, a nakon njega framaši su pripremili zakusku.

Uz naš bend i mnogo pripremljene hrane zabavljalo se oko 500 uzvanika, među kojima članovi 15 frama iz Hercegovine. Osmijesi s naših lica nisu silazili čak ni onda kada je večeri došao kraj..

U naša srca usađeni su mir i sreća, a za to možemo zahvaliti Bogu koji nas je primio ovakve, kakvi jesmo!

Fotografije: Dragica Andrić, Ivan Kurevija, Ivan Bandić,Marija Miškić