Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Email: zupa.duvno[at]biskupija.md-tm.ba

Uredovno radno vrijeme radnim danom: 8:00-12:00 i 15:00-18:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati; četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 19:00 sati

Kovači: 9:00 sati (nedjeljom i scetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:30 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Održan IV. Sabor Frame Hercegovina

Nakon deset godina od posljednjeg Sabora Hercegovačkog područnog bratstva, od 9. – 11. svibnja 2014. godine na Širokom Brijegu održan je IV. Sabor Frame Hercegovina pod geslom „Velik je Bog, divan u čudima“. Na Saboru su sudjelovali i mladi iz Frame Tomislavgrad.

U ova tri dana prostor dvorišta crkve Uznesenja BDM bio je ispunjen molitvom, pjesmom, plesom i radosnim framašima koji su pristigli iz svih krajeva naše Hercegovine.

Po dolasku framaši su bili smješteni u Sportsko – rekreacijskom centru Đulić, gdje su nam bili ustupljeni zatvoreni teniski tereni, te im ovim putem zahvaljujemo na susretljivosti.

Sam program Sabora je otvoren himnom „Pohvale Bogu“ u izvedbi našeg zbora pod vodstvom Luke Rupčića, uz pripremljenu koreografiju volontera Sabora. Nakon toga obratili su nam se i naši voditelji Anđelka Oreč i Mario Ćeškić. Sve prisutne pozdravili su: područna predsjednica Frame Hercegovina Marijana Mikulić, u ime područnog OFS – a Hercegovine područna rizničarka Josipa Vukoja, gvardijan franjevačkog samostana na Širokom Brijegu fra Tomislav Puljić te područni duhovni asistent Frame Hercegovina fra Slaven Brekalo.

U prvoj večeri Sabora svi prisutni su mogli uživati u kreativnosti naših framaša koji su predstavljali svoja mjesna bratstva kroz kratki skeč ili pjesmu. Program je završen molitvenim bdijenjem u crkvi Uznesenja BDM nakon čega su se framaši uputili u svoje vreće na spavanje.

U subotu, nakon jutarnje molitve, program je započet predavanjem fra Bože Milića, duhovnog asistenta Frame Drinovci, pod nazivom „Sreća u duhu Evanđelja“. Zatim su framaši, podijeljeni u grupe, razgovarali o fra Božinim poticajnim riječima, kroz razgovore se vratili u svoje djetinjstvo te su tražili izvor svoje sreće.

Popodnevni dio programa smo započeli kratkim predavanjem nacionalne voditeljice formacije Andre Odak koja je govorila o evangelizaciji na koju smo svi pozvani te poticajnim riječima pripremila framaše za radionicu „Evangeliziranje građana Širokog Brijega“. Sveti Franjo kaže: ”Propovijedaj Evanđelje svaki dan i ukoliko je potrebno koristi riječi”. Vođeni ovom mišlju, članovi područnog vijeća su organizirali različite radionice u kojima su framaši imali zadatak evangelizirati upravo svojim djelima. Nakon predavanja, podijeljeni u grupe, framaši su evangelizirali po cijelom gradu. Dijelili su balone s citatima iz Evanđelja, postavljali kratka pitanja građanima Širokog Brijega, dijelili besplatne zagrljaje i slatkiše, radili s glasnicima svetog Franje, čistili Grabovinu te područje oko škole. Sama evangelizacija je završena svečanom svetom misom koju je predvodio fra Serđo Ćavar, duhovni asistent Frame Posušje. Cjelodnevni program je završen predstavom „Popravite kuću moju“, koju su framaši mjesecima pripremali s profesionalnim glumcima: Robertom Peharom i Velimirom Pšeničnikom Njirićem – prvacima HNK Mostar te Draganom Komadinom – profesorom na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Nakon uspjele predstave framaši su imali zabavnu večer uz pjesmu i ples. Večer je završena klanjanjem Presvetom Oltarskom Sakramentu koje je predvodio fra Stanko Ćosić, duhovni asistent Frame Međugorje.

U nedjelju program smo započeli svečanom svetom misom koju je predvodio provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko uz koncelebraciju fra Slavka Solde, fra Stanka Mabića te fra Slavena Brekala.

Na ovu nedjelju Dobrog pastira i Svjetski dan molitve za duhovna zvanja, na program Sabora pridružili su nam se kandidatkinje i postulantkinje hercegovačkih franjevki te novaci i postulanti Hercegovačke franjevačke provincije zajedno sa svojim odgojiteljima. Oni su nam nakon svete mise posvjedočili o svom životnom pozivu te o životu u njihovoj zajednici. Ovim svjedočanstvima smo završili program IV. Sabora Frame Hercegovina.

U ime Područnog vijeća zahvaljujemo svim ljudima i dobročiniteljima koji su na bilo koji način pomogli u realiziranju ovog projekta. Posebno zahvaljujemo Franjevačkom samostanu Uznesenja BDM, svim članovima zbora pod vodstvom Luke Rupčića, fra Tihomira Bazine i fra Branimira Novokmeta, koji su svojom pjesmom uveseljavali sve prisutne. Posebna zahvala volonterima – širokobriješkim framašima koji su neumorno pomagali i uvijek bili na raspolaganju.

Dragi framaši, neka vam ovo zajedništvo i franjevačka radost koja je trajala kroz sva tri dana Sabora bude poticaj da još više ustrajete u svome pozivu i da budete još konkretniji, sigurniji i glasniji navjestitelji Radosne vijesti. 

MIRIAM