Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Email: zupa.duvno[at]biskupija.md-tm.ba

Uredovno radno vrijeme radnim danom: 8:00-12:00 i 15:00-18:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati; četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 19:00 sati

Kovači: 9:00 sati (nedjeljom i scetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:30 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Frama Tomislavgrad pobjednik kviza znanja

image003( Petak, 1. 3. 2013.) U četvrtak, 28. veljače, u prostorijama franjevačkog samostana u Mostaru je upriličeno završno natjecanje u znanju tzv. Framaška olimpijada znanja.

Framaši iz 17 mjesnih bratstava, po tri predstavnika svake Frame, natjecali su se u poznavanju sadržaja Youcata. To je bio jedan od načina da framaši u Godini vjere obnove i prodube vlastito poznavanje svoje vjere.

Na početku susreta framaši su zazvali Duha Svetoga, u molitvi zahvalili Gospodinu za dar pape Benedikta XVI., čija je služba upravljanja Crkvom u tim trenucima prestajala, molili za dar novog Pape te molitvu zaključili Franjinim Pohvalama Bogu. Nakon pozdrava fra Josipa Vlašića, područnog duhovnog asistenta, i Matea Zadre, područnog predsjednika, u ime Područnog vijeća, koje je organiziralo natjecanje, Andrea Odak je predstavila program natjecanja, upoznala natjecatelje s pravilima te su framaši potom mogli pristupiti rješavanju zadataka. Nakon završenog 1. kruga natjecanja, osam najboljih Frama nastavilo se natjecati u 2. krugu. Bodovi iz 1. kruga su se prenosili u sljedeći. Drugo mjesto pripalo je Frami Kongora, a za nagradu su dobili po primjerak Šematizma Hercegovačke franjevačke provincije. Treće mjesto osvojila je Frama Bukovica, a za uspomenu na postignuti uspjeh dobili su zbornik radova o spisima sv. Franje Verba Domini mei.

Na koncu smo imali i pobjednike – Frama iz Tomislavgrada uvjerljivo je postigla najbolje rezultate i u 1. i u 2. krugu te su na dar kao nagradu dobili tjedan dana boravka u Taizeu (Francuska). U ime Frame Tomislavgrad, nastupale su Marija Baković, Marijana Marinčić i Jelena Tabak. Od srca hvala curama na trudu i zalaganju te što su na najbolji mogući način predstavili Framu iz Tomislavgrada.

Važno je psomenuti da su prva tri mjesta zauzele Frame iz duvanjskoga kraja. Sviam njima od srca čestitamo!