Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Kućni mob.: +38763/422-488 (WhatsApp i Viber)

Email: samostan.tomislavgrad@gmail.com

Uredovno radno vrijeme radnim danom:

8:00-12:30 i 13:30-16:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati;

četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 18:00 sati

Kovači: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Priopćenje UDVDR-a Tomislavgrad

vukovar-bolnica( Ponedjeljak, 19. 11. 2012. - Stipe Šumanović, tajnik UDVDR Tomislavgrad) Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog  rata  podružnica Tomislavgrad ovim putem zahvaljuje svim sudionicima  organiziranog odlaska na obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Vukovara 18.11. 2012.god.

Opširnije...

Sekcije Frame

 

img_1711Frama Tomislavgrad, uz svoje zajedničke tjedne susrete, ima i svoje sastanke po sekcijama koje pripadaju Frami. Svaka sekcija ima određeno područje rada i djelovanja, a u svrhu toga da bi talenti i sposobnosti svakoga framaša došle do izražaja. Framaši imaju zaista velike mogućnosti da u rad sekcije ugrade sebe i tako pomogne rastu i uspješnosti cijeloga našega Bratstva.

 

Sekcije koje trenutno djeluju u Frami Tomislavgrad su sljedeće:

 

-          - Liturgijska sekcija

-          - Glazbena sekcija

-          - Dramska sekcija

-          - Likovna sekcija

-          - Radna sekcija

-          - Molitvena sekcija

-          - Medijska sekcija

-          - Karitativna sekcija

-          - Sportska sekcija

 

Fotogalerija: 

 

 

Glasnici sv. Franje

 

fotografije crkava i framasa 067Članovi Franjevačke mladeži su oni koji su primljeni u Framu i oni koji su dali obećanja jednom ili više puta. Posebnu skupinu mladih čine Glasnici sv. Franje ili kako se obično nazivaju Mala Frama.

Malu Framu čine učenici osmog razreda koji se pripremaju da postanu članovi Frame.

Oni kroz godinu dana prolaze školu franjevačke formacije. Kriteriji za primanje u Malu Framu su sljedeći:

-      Kandidat mora biti uzoran u vladanju kako kod kuće tako i u školi

-      Treba biti marljiv u učenju

-      Treba oduševljeno slijediti način života svetoga Franje

Formaciju provode odrasli framaši koji imaju obećanja. Kroz godinu dana Mali framaši se upoznaju za životom sv. Franje, sv. Klare, Franejvačkoga reda, Frame te načinom života i ustrojstvom mjesnoga bratstva.

Mala Frama je u Tomislavgradu aktivna i odgovorna zajednica. Redovito dolazi na sastanke oko 60 mladića i djevojaka.

 

Fotogalerija: 

Prvi koraci duvanjske frame

fotografije crkava i framasa 102Na poticaj fra Vinka Bebeka i fra Roberta Jolića te uz veliko oduševljenje duvanjske mladeži, u Tomislavgradu je 25. veljače 1995. godine osnovana zajednica franjevačke mladeži (Frama). Od samih početaka okuplja brojne mlade koji svojim životom žele nasljedovati put sv. Franje te drugima prenositi njegovu poruku. U jedanaest godina, koliko djeluje na području naše župe, duvanjska Frama ostvarila je niz uspjeha koje svakako treba spomenuti. Nedjeljnu misu u 18 h framaši su obogatili svojim sviranjem i pjevanjem te tako mnoge mlade potakli na redovit dolazak na sv. misu. Sredinom 1997., uz pomoć tadašnjeg duhovnog asistenta fra Mile Vlašića, framaši su uveli klanjanje četvrtkom. Molitva, meditacija, tiha glazba i ohrabrujuće riječi bili su dovoljni da na klanjanje privuku duvanjski puk. Godine 1997. framaši su počeli uređivati i voditi emisiju ''Frama s vama'' na radijskoj postaji Tomislavgrad. Obrađujući zanimljive i aktualne teme, framaši žele mladima odgovoriti na mnoga pitanja koja ih muče te im kroz emisiju predstaviti lik i djelo sv. Franje. Osim medijske, u sklopu FRAME djeluju i dramska, glazbena, likovna, radna, molitveno-liturgijska te samaritanska sekcija.

Fotogalerija:

Petnaesta obljetnica

 

img_0405U nedjelju 31. listopada tomislavgradska FRAMA proslavila je  petnaestu obljetnicu svog postojanja. Bazilika sv. Mihovila bila je pretijesna za sve one koji su željeli nazočiti ovom jedinstvenom događaju.

 Pripremajući se za obilježavanje petnaestog „rođendana“ naše FRAME željeli smo pripremiti nešto posebno, nešto što će se pamtiti i čime ćemo se ponositi. Naša vijećnica Petra Jaka Smiljanić osmislila je koreografiju s kojom ćemo započeti sveto misno slavlje, a u skladu s tim započele su i plesne probe koje su uvježbavane u sportskoj dvorani Gimnazije Marka Marulića. Obilježene smijehom, šalama i zajedničkim druženjem probe su bile naš mali bijeg od svakodnevnih obveza te smo ih pohađali sa zadovoljstvom.

 Polako je stigla i ta dugo očekivana nedjelja- dan kada ćemo sa svojim sugrađanima i braćom iz ostalih FRAMA proslaviti petnaest godina postojanja. Obučeni u prugaste mornarske majice s papirnatim brodićima u rukama stajali smo u redu ispred bazilike i, prkoseći oštroj buri, čekali početak euharistije. Procesija je započela točno u 18 sati našim ulaskom kroz sve tri crkvene lađe. Okupljeni ispred oltara, uz stihove pjesme „Dragi kapetane“ pokazali smo svoje plesno „umijeće“ i oduševili sve nazočne.

 Sveto misno slavlje je predvodio fra Bože Milić, prvi predsjednik FRAME Tomislavgrad i ujedno jedini framaš s ovih prostora koji je postao svećenikom i tako dosljedno slijedio primjer sv. Franje Asiškog.

 Naš duhovni asistent fra Josip Mioč je, na kraju svete mise, uputio zahvalu prijašnjim duhovnim asistentima i svima koji su na bilo koji način pomagali višegodišnjem radu naše FRAME. Također je uputio ispriku roditeljima zbog našeg čestog izbivanja. Stihove: „Veslamo evo kako si rekao s veslima u rukama u ruci tvojoj…“ iskoristio je za duhovitu šalu podsjećajući nas na prošlogodišnje poplave: „Ako vrijeme u Tomislavgradu bude kao i prošle godine moći ćemo i stvarno zaveslati“, te nas tako sve nasmijao.

 Kao znak zahvale što su svojom nazočnošću uveličali naše slavlje, sve gostujuće FRAME su dobile mozaike s ribarskim motivima koje je pripremila naša likovna sekcija prema ideji profesora Ilije Skočibušića. Treba napomenuti da je FRAMA Posušje svojim pjevanjem doprinijela svečanosti  obreda naših primanja i obećanja te im od srca još jednom zahvaljujemo.

 Po završetku svete mise svi framaši su se okupili u prostorijama FRAME Tomislavgrad na bogatoj zakusci, a za dobro raspoloženje su se pobrinuli Ante Klarić i naš fra Jozo Radoš Đoka koji su svojim pjevanjem zabavili okupljeno mnoštvo.

 Nadam se da će naša FRAMA proslaviti još mnogo rođendana, a da bi to bilo moguće, draga mladeži, uključite se u njen rad te zajedničkim snagama nasljedujmo svetoga Franju.

 

Fotogalerija:

 

Više članaka ...

  1. Što je FRAMA?