Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Email: zupa.duvno[at]biskupija.md-tm.ba

Uredovno radno vrijeme radnim danom: 8:00-12:00 i 15:00-18:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati; četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 19:00 sati

Kovači: 9:00 sati (nedjeljom i scetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:30 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Prva pričest u Vinici

vinica-prpricest( Utorak, 24. 4. 2012. – Don Ilija Drmić)  Na Mali Uskrs, Bijelu nedjelju, Nedjelju Božanskoga Milosrđa 15. travnja 2012. slavljena je u župi Vinici Prva sveta pričest za vrijeme pučke mise u 11 sati. Prvi put u svoje tijelo i dušu euharistijskoga Krista primilo je sedam prvopričesnika i prvopričesnica. Evo njihovih imena: Ružica Bilobrk, Frano Dozan, Mate Đivić, Filipa Jurčević Salapić, Anja i Leona Kovač, te Ivan Mamić Matin.

 

U ovoj skupini bio je i Ivan Mamić Marijev, ali njegova obitelj preselila se u Korita pokraj Karmela sv. Ilije, Župa Grabovica, gdje se on priključio tamošnjim vjeroučenicima s kojima će primiti 22. travnja o. g. Prvu svetu pričest u župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog. Župnik don Ilija Drmić pripremio je s ovim našim prvopričesnicima prigodne recitacije, što su iz izvodili na početku mise, prije svete pričesti i na kraju misnoga slavlja, a izražavaju dječju radost što su prvi put ispovjedili svoje grijehe i blagovali euharistijskoga Krista i s njime krenuli u daljnji svoj život.

 

Don Ilija je održao i pobudnu propovijed u kojoj je govorio potpunom oprostu na ovaj dan, zatim da nevinost nije naivnost, a valja je učiti od dječice koju je Isus posebno volio i tražio da malene pustimo k njemu u zagrljaj. Kad kažemo k Isusu, onda se to događa i po nama vjernicima, svećenicima, redovnicima, sa svima koji su uključeni u proces odgoja za život. Krist je svoje utješio porukom mira, što čini i danas svima nama, pogotovo onima koji su u nemiru. Djeci je izrazio želju da žive u miru daleko od svih ljudskih naivnosti, gluposti i grješnosti.

Na kraju ovoga slavlja prvopričesnici su dobili prigodne darove i uspomenu na ovaj dan, da bi ga pamtili tijekom cijeloga svoga života, a napose kad im bude teško na životnome putovanju.