Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Email: zupa.duvno[at]biskupija.md-tm.ba

Uredovno radno vrijeme radnim danom: 8:00-12:00 i 15:00-18:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati; četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 19:00 sati

Kovači: 9:00 sati (nedjeljom i scetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:30 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Održan "Dan zajedništva 2015." u Tomislavgradu

Imajući  na umu prošlogodišnje oduševljenje djece aktivne u župi održavanjem ove manifestacije, župa Duvno ju je ponovno upriličila i to 9. travnja 2015. 

Susret je započeo kvizom znanja u kojem je sudjelovalo 7 ekipa koje su vrijedno pripremali njihovi vjeroučitelji Kristina Lončar, s. Jasminka Pandžić, fra Velimir  Bagavac, fra Anthony Burnside, s. Tomislava Šaravanja i fra Mirko Bagarić. Nakon Kviza susret se nastavio u župnoj crkvi  zajdničkom molitvom i pjesmom da bi potom uslijedilo svjedočenje troje mladih redovnika: fra Luke Bakovića, s. Anice Orlović i s. Dajane Dujmović.

U svom svjedočenju svih troje je naglasilo da su oni tek obični ljudi koji su odgovorili na Kristov poziv a koji pak nije ništa strašno te da u odnosu na druge ljude samo malo više mole. Tko zna, možda svjedočenje ovo troje mladih redovnika potakne i nekog od sudionika ovogodišnjeg Dana zajedništva da se odluči služiti Kristu upravo na ovakav način. Susret sa fra Lukom, s. Anicom i s. Dajanom završili smo pjesmom te se premjestili u veliku dvoranu pastoralnog centra fra Mijo Čuić gdje je pak s. Petra Bagarić održala power point  prezentaciju o povijesti školskih sestara franjevki Krista Kralja te o današnjem načinu života u samostanu s posebnim naglaskom na život mlađih sestara.

Po isteku prezentacije pozdravili smo se sa sestrama da bi potom uslijedila tjelesna okrepa slasnim komadima pizze i slatkim sokovima a sve to kako bismo mogli nastaviti s ugodnim tjelesnim naporima koje su pred nas stavile igre bez granica. Bilo je tu raznih igara (od najjačih pluća preko proždrljivog majmuna pa do nezaboravnog pisma), različitih dobnih kategorija te mnoštvo pobjednika. A onda su nas vjeroučiteljice Ivana Kelava Matić, Blaženka Krišto, s. Zdravka Širić obavijestile da je vrijeme da se vratimo u župnu crkvu kako bismo saznali pobjednike ovogodišnjeg kviza. Prvo mjesto osvojile su dvije skupine formirane od čitačica kodnog imena Duvanjke i Klarise koje je pripremila vjeroučiteljica Kristina Lončar, drugo mjesto su osvojile pjevačice s. Jasminke Pandžić koje su nosile ime Ora et labora, a treće mjesto je pripalo skupini Glasnici iz filijale Širokovac pod vodstvom fra Velimira Bagavca. Ovogodišnje pobjednice nagrađene su trodnevnim izletom na Pelješac, Dubrovnik i Korčulu. Susret smo završili onako kako smo i započeli molitvom i pjesmom uz obećanje da ćemo se i slijedeće godine ponovno susresti i zabaviti na ovakav način.

                                                                                                                                                                                                       Ivan Sušilović