Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Email: zupa.duvno[at]biskupija.md-tm.ba

Uredovno radno vrijeme radnim danom: 8:00-12:00 i 15:00-18:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati; četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 19:00 sati

Kovači: 9:00 sati (nedjeljom i scetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:30 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

„Dan zajedništva“ u našoj župi

U četvrtak, 31. ožujka 2016., u župi sv. Mihovila Arkanđela u Duvnu održan je, sada već tradicionalni, tzv. Dan zajedništva.

„Dan zajedništva“ je naziv za cjelodnevno druženje svih osnovnoškolskih katehetskih skupina župe (čitačica, ministranata, dječjega zbora…) koje se – u okviru prigodna programa – redovito organizira u uskrsnome tjednu.

Tako je ovogodišnji „Dan zajedništva“ započeo kvizom znanja u 9 sati. Kviz je obuhvaćao tri velike teme: Bibliju, sakramente i teme vezane uz aktualnu jubilarnu Godinu milosrđa. Kvizu je pristupilo jedanaest četveročlanih skupina, a pitanja su rješavali sat vremena.

U 10 sati je 100-tinjak djece u duvanjskoj bazilici imalo priliku čuti svjedočanstvo obraćenja dvojice mladića koji su odlučili ostaviti put ovisnosti te, uz Božju pomoć i intenzivan trogodišnji program u instituciji „Milosrdni Otac“ u Međugorju, krenuti radikalno drukčije u život. Budući da je papa Franjo tekuću godinu proglasio Godinom milosrđa, ova se tema izvrsno uklopila u naš „Dan zajedništva“. Svi su sudionici sa zanimanjem pratili svjedočanstvo Nikole i Zvonka, postavljali im pitanja i zahvalili na iskrenosti i neposrednosti kojom progovaraju o bolnim stranicama svoga života koje pogađaju svakoga slušatelja.

U 11 je sati u dvorani pastoralnoga centra prikazan film „Raj je stvaran“, a poslije filma je organiziran ručak na otvorenome za sve sudionike.

Nakon ručka i kratka odmora svi su sudionici „Dana zajedništva“ zaigrali „igre bez granica“ koje su trajale do poslijepodnevnih sati. Pred sam kraj susreta župnik fra Velimir Bagavac zahvalio je svojim suradnicima, pastoralnomu osoblju župe sv. Mihovila Arkanđela, na zauzetosti pri organiziranju „Dana zajedništva“ i proglasio pobjednike kviza. Prvo mjesto osvojili su ministranti, drugo mjesto čitačice, a treće je mjesto pripalo dječjem zboru iz Tomislavgrada. Nagrađenima je župnik fra Velimir uručio prigodne darove, a onda su nastavljene „igre bez granice“.

Radosni i Bogu zahvalni za uistinu lijepo vrijeme koje je pogodovalo susretu, druženju i igri na otvorenome, osnovnoškolci su u kasne poslijepodnevne sate krenuli svojim kućama noseći uspomenu na još jedan „Dan zajedništva“.