Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Email: zupa.duvno[at]biskupija.md-tm.ba

Uredovno radno vrijeme radnim danom: 8:00-12:00 i 15:00-18:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati; četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 19:00 sati

Kovači: 9:00 sati (nedjeljom i scetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:30 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Svećeničko ređenje u mostarskoj katedrali

image005( Četvrtak, 30. 6. 2011. – KTA) Na svetkovinu sv. Petra i Pavla, 29. lipnja, svečanim Misnim slavljem mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve, koja je nedavno iznutra obnovljena od ratnih oštećenja, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. dr. Ratko Perić podijelio je, tijekom večernjeg euharistijskog slavlja, sakrament reda prezbiterata petorici đakona.

 Četvorici članova Hercegovačke franjevačke provincije: fra Željku Barbariću, fra Goranu Ćorluki, fra Branimiru Novokmetu i fra Tomislavu Peku, te đakonu Trebinjsko-mrkanske biskupije don Ivanu Marčiću.

U koncelebraciji je sudjelovalo 55 svećenika, dijecezanskih i franjevačkih, kojima su se nakon obreda ređenja priključila i petorica novih misnika. Nakon procesije iz kripte sv. Josipa i kađenja oltara, katedralni župnik don Luka Pavlović izrazio je dobrodošlicu svima, ističući da je izgrađena i novoposvećena katedrala prije 30 godina, 1981., primila prve novoređenike, devetoricu dijecezanskih misnika. Kazao je, da su se, nakon toga, nizala đakonska i prezbiterska ređenja, iz oba klera, kao i dva biskupska rukopoloženja - prošle i ove godine.

Biskup Perić je, pozdravivši sve koncelebrante franjevce na čelu s provincijalom fra Ivanom Sesarom i sve dijecezanske svećenike, čestitao obljetnice svećeničkog ređenja i zahvalio na pastoralnom služenju u ovoj mjesnoj Crkvi.

U prigodnoj propovijedi biskup Perić je podsjetio da taj dan Majka Crkva slavi apostolske prvake sv. Petra i sv. Pavla, te da su obojica mučenički završila svoj ovozemni tijek u Vječnome gradu. "Petar je razapet u Neronovu vrtu u Vatikanu, i to glavom prema zemlji, na vlastiti zahtjev, jer se nije smatrao dostojnim biti ni razapet kao njegov Gospodin, a Pavao kao „rimski građanin“ pod mačem Neronova krvnika. Obojica su, dakle, postigla bratski vijenac mučeništva, pa im je Crkva dala zajedničku svetkovinu njihova prijelaza s ovoga u vječni život i odredila zajedničko štovanje vjernika. Obojica imaju također i druge vlastite blagdane: Petar svoju katedru naučavanja, 22. veljače, a Pavao svoje obraćenje, 25. siječnja", kazao je na početku homilije biskup Perić ujedno čestitavši im svetkovinu i zamolivši ih da svojim zaslugama i moćnim zagovorom isprose od Boga što više milosti mira i jedinstva svetoj Crkvi kršćanskoj. Izrazivši radost u povodu Šezdesete obljetnice misništva pape Benedikta XVI. poželio je da mu Bog podari svjetlosti i snage kako bi ispunio službu u koju ga je Duh Sveti postavio nadglednikom. Obraćajući se ređenicima potaknuo je na odlučnu borbu protiv duha ovoga svijeta "koji se ravna po požudi i grijehu, a ne po Božjoj volji". "Dok se borite, na nogama ste! Kada se prestanete boriti, pali ste! Ne dopustite da vas svijet zavede na svoju stranu, na svoju stranputicu!", kazao je biskup Perić. Za uzor im je stavio sv. Pavla apostola koji je trideset godina Rimskim Carstvom trčao kao navjestitelj Evanđelja, kao maratonac Radosne vijesti Kristove, zadržavši u sebi vjeru i nadu u Boga da će uspjeti, pobijediti, dospjeti do cilja.

Na kraju sv. Mise provincijal Sesar je izrazio zahvalnost Bogu, darovatelju zvanja, i svima koji su pripomogli odgoju i izobrazbi kandidata na svećeništvo novih članova Provincije i mjesne Crkve u Hercegovini.

Tijekom Svete mise liturgijsko pjevanje predvodio je Katedralni zbor.
Poslije misnoga slavlja za sve je uzvanike priređena okrjepa u velikoj katedralnoj dvorani

NOVIM SVEĊENICIMA, U IME NAŠEGA SAMOSTANA, ISKRENE ČESTITKE!