Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Email: zupa.duvno[at]biskupija.md-tm.ba

Uredovno radno vrijeme radnim danom: 8:00-12:00 i 15:00-18:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati; četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 19:00 sati

Kovači: 9:00 sati (nedjeljom i scetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:30 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Odlična predstava u Tomislavgradu

 img_6160                                        

( Petak, 29. 4. 2011.- Marijana Radoš)  Ako ste se na Uskrsni ponedjeljak u večernjim satima (točnije u 20.00h) našli u blizini tomislavgradske kino dvorane niste mogli ne primijetiti poveći skup ljudi. Sve ih je na navedenu lokaciju privukla Udruga Duvnjaka Zagreb upriličivši kulturno-glazbeni program za svoje sugrađane. Spomenuta udruga djeluju već dvije godine, a okuplja uglavnom studente te one koji su to donedavno bili.

 

 

Zahvaljujući dobroj volji, kvalitetnim idejama, međusobnoj suradnji te  pomoći naših Duvnjaka nastanjenih u Zagrebu, udruga je u ovom kratkom razdoblju realizirala niz uspješnih projekata. Nakon lagane afirmacije na području naše metropole, članovi udruge su odlučili učiniti nešto za kraj iz kojega su potekli.

      Petar Miloš je ponudio scenarij, studenti prihvatili te se nakon podosta proba i uvježbavanja po zagrebačkim studentskim sobama izrodio igrokaz „Astanko“ –okosnica cijeloga duvanjskog programa. Radnja igrokaza prati duvanjsku gastarbajtersku obitelj u kojoj većinu sukoba prouzrokuje međugeneracijski sraz te, za naše tradicionalno viđenje, pomalo nakaradni svjetonazori mlađeg dijela obitelji. Glumci su si dali malo oduška te su prvotnu verziju igrokaza nadopunili pokojom vlastitom doskočicom, na što je autor Petar Miloš izvrsno reagirao. Salve smijeha u prepunoj kino dvorani ovoj amaterskoj glumačkoj družini bili su dovoljan pokazatelj kako se izvedba i te kako svidjela duvanjskoj publici. Osim u spomenutom igrokazu, posjetitelji su imali prilike uživati i u sjajnoj izvedbi „Linđa“ za koju su bili zaduženi članovi HKUD-a „fra Mijo Čujić“. A da bi kulturno-glazbeni događaj opravdao ovaj pridjev „glazbeni“ pobrinuli su se naši momci iz Frama banda. Gromoglasan pljesak kojim je publika nagrađivala kako nastup folkloraša, tako i svaku izvedenu pjesmu naših framaša, svjedoče o tome kako Duvnjaci prepoznaju i cijene napor i trud ovih mladih ljudi.

Red pjesme, red plesa, red glume i za kraj –red humanitarnog rada. Udruga Duvnjaka Zagreb je, naime, početkom ožujka u Zagrebu organizirala humanitarni turnir u beli, a sav prikupljeni prihod utrošen je na kupnju igračaka dječjem vrtiću te centru „Nova nada“. Igračke je na samom kraju programa predstavnicima spomenutih ustanova uručio potpredsjednik udruge Pere Markić.

Komentare koji su se mogli čuti nakon završetka cijeloga programa možemo svesti na jedan zaključak: rad ovih mladih ljudi koji su osmislili i realizirali cijeli program svakako zaslužuje pohvale, baš kao što pohvale zaslužuje i svijest o pripadnosti rodnom kraju koji naše mlade ljude ne napušta ni nakon što rodnu duvanjsku grudu zamjene nekom drugom životnom sredinom.

 

P.S: Veliko hvala govorimo gospodinu Miri Šumanoviću koji nam je ustupio fotografije s ovoga događaja. Ako Bog da, uskoro ćemo objaviti i snimku !( Administrator)

Fotogalerija: