Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Kućni mob.: +38763/422-488 (WhatsApp i Viber)

Email: samostan.tomislavgrad@gmail.com

Uredovno radno vrijeme radnim danom:

8:00-12:30 i 13:30-16:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati;

četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 18:00 sati

Kovači: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Sveta misa

a-molitva(Subota, 28. 1. 2012. - Ana Zelenika) Nedjeljna misa, navika ili potreba, muka ili čežnja za odmorom i slušanjem Božje riječi?  Svatko se od nas mora zapitati što nam predstavlja misa, euharistija. Većini je to nažalost muka roditelji su ga natjerali, pa da to riješi i na kavu.   

U crkvi biti pobožan i skrušen, praviti se da slušaš, a čim izađeš, nastaviš s navikama koje si cijeli tjedan radio, i do kad tako? Do kad ići na misu samo iz navike, do kad psovati, a svaki put u ispovijedi iznova obećavati da nećeš više griješiti?
Pretvaranje kruha i vina u Tijelo i Krv Kristovu, najsvetiji trenutak koji bilo tko od nas može doživjeti, tako brzo prođe, a mi ga još brže puštamo. Jednom mi je netko rekao da poslije svete pričesti živi Bog je u tebi 20 minuta! To je bila jedna od činjenica koja promjenila pogled na moju svetu misu!

 

Sada se svake nedjelje pričestim i iskoristim priliku da popričam s Njim! I baš tih 20 minuta mi bude najljepše provdenih u tjednu. Tih 20 minuta mi obnavlja dušu i priprema za nove početke!
Bogu si potreban, i neće te tako lako pustiti. On te prati i voli, bez obzira koliko si ti puta umjesto na misu otišao negdje drugdje. To je tvoja odluka i On te neće sputavati u tome, samo će te čekati. Njega to boli, vjeruj, jer vidi da je izgubio jedno dijete, ali neće se prestati boriti za tebe! Čekat će te, a na tebi je koliko dugo.

Odluči se! Ove nedjelje pođi sam na misu! Bez prijatelja, bez roditelja, bez ikoga, samo s Bogom i budi s Njim, cijelo vrijeme! Neka ti tih 60 minuta bude najljepše provedenih u tjednu, i raduj se, raduj se svakom susretu s Bogom. Nedjeljom i blagdanima! 60 minuta tjedno tebi nije puno, a Bog i tada radi da te popravi, samo se prepusti i uskoro ćeš na sebi vidjeti rezultate. Pokloni Mu tih 60 minuta, bez odlaska u kafić poslije, bez glupih razgovora i održi ono obećanje koje daješ na ispovijedi. Vjeruj, samo jedan pravi susret s Bogom promjenit će ti život. Potrudi se, potraži Ga! Traži da te obnovi, popravi!
On zna što radi, zato Mu se samo prepusti! Čeka te…
Hoćeš li doći?