Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Email: zupa.duvno[at]biskupija.md-tm.ba

Uredovno radno vrijeme radnim danom: 8:00-12:00 i 15:00-18:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati; četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 19:00 sati

Kovači: 9:00 sati (nedjeljom i scetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:30 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Putevima srca, framaši u Međugorju

 

picture 158( Ponedjeljak, 26. 9. 2011. – Ružica Sušilović) U petak, 23.9. oko 14h krenuli smo put Međugorja Frano Baković, Ilija Perković, Veronika Banović i ja, na trodnevni seminar za animatore FRAME. Za „tren“ smo bili tamo. Smjestili smo se u Kuću mira (Domus pacis). U početku nam je sve bilo neobično jer je za neke od nas ovo prvi seminar uopće, previše nepoznatih ljudi na jednom mjestu, pomalo čudno, strano. No, ubrzo se to promijenilo!

 

Seminar je predvodio fra Josip Vlašić, duhovni asistent FRAME Hercegovina i područnim vijećem. Krenuli smo s međusobnim upoznavanjem, opisom trenutnog stanja našeg srca te uvodnim predavanjem. Nakon toga smo se uputili prema crkvi sv. Jakova  gdje smo sudjelovali u slavlju sv. Mise. Poslije Mise i večere  imali smo rad po grupama. Prva tema bila je „Putevima zavedenog srca“. Uspješno je obrađena i prema riječima animatora, svi su aktivno sudjelovali. Nakon večere regionalno vijeće fra Josipu Vlašiću pripremilo je iznenađenje za rođendan. Večer smo završili molitvom.

Subota, 24.9.

Dan  smo, naravno, počeli molitvom, potom je slijedio doručak. Druga tema seminara „Putevima srca koje žeđa“ također je uspješno obrađena. Napokon smo dobili i kratki odmor, te poslije nastavili s radom. Obradili smo i temu „Putevima probodenog srca“ te kao i prvi dan, u 18h smo ispred crkve sv. Jakova sudjelovali na krunici i sv. Misi.
U ovome danu dogodio se, za većinu nas, najljepši i najdirljiviji dio seminara - odlazak na Podbrdo gdje smo zajedničkom i osobnom molitvom te razmišljanjem gotovo u potpunosti ispunili svoja srca radošću.

Nedjelja, 25.9.

Nažalost, svanulo je i posljednje jutro u Kući mira, koje smo također započeli molitvom. Pomalo se osjećala doza tuge zbog toga što smo bili svjesni da se seminaru bliži kraj, ali i ogromna radost i ispunjenost svih nas.
Zadnja tema ovoga seminara bila je „Putevima srca oblikovanog po Božjoj volji“ koju je pripremio predsjednik regionalnog vijeća Mateo Zadro te nas doveo do cjelokupnog zaključka seminara. Nakon toga smo svi iznijeli svoje dojmove o seminaru koji su, uglavnom, bili pozitivni, svi su govorili s oduševljenjem. Za kraj smo slavili sv. Misu u kapelici čiji je predvoditelj bio naš fra Josip Vlašić.


Mogu reći da smo kroz ovaj seminar baš hodili PUTEVIMA SRCA koja vode do Isusa i da će nam svima ostati u sjećanju. Zahvaljujući našim animatorima Marijani Mikulić, Andrei Odak, Anđelki Oreč, Toniju Iličiću i Mateu Zadri te asistentu fra Josipu Vlašiću, ovaj seminar ostavio je dubok trag u svima nama.
Bilo je predivno provoditi dane s tako prekrasnim ljudima i s Bogom. Hvala svima od srca!

 

 

Fotogalerija: